Yaşam

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ
19-03-2019 07:37

Erhan CEYLAN/

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu´nda geçtiğimiz gün düzenlenen törende, hekimlik mesleğinin önemine dikkat çekildi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından geleneksel hale getirilen beyaz önlük giyme töreninde konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Kaliteli sağlık hizmeti çözüm odaklı yaklaşım bütün vatandaşlarımızın da temel hakkıdır? dedi.

Sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmaların hayati önem taşıdığını da vurgulayan Rektör Yıldız, ?14 Mart 1827 tarihi ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Sağlık elbette her insana lazım olan bir şeydir ve insanoğlunun vazgeçilmezleri arasındadır. Bu nedenle sağlık alanında yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalarda bir o kadar hayati önem taşımaktadır. Kaliteli sağlık hizmeti çözüm odaklı yaklaşım bütün vatandaşlarımızın da temel hakkıdır. Ecdadımız insana ve insanın hayat hakkına o kadar değer vermişlerdir ki bundan dolayı ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.´ ifadesi kullanılmıştır? diye konuştu.

?DOKTORLAR HALKIN HİZMETKARIDIR?

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin ise, konuşmasında mesleki konularda çeşitli öğütlerde bulundu. Çetin, hekimliğin bir sanat olduğunu, doktorların ise bu sanatın hizmetkarı olduğunu belirterek, ?Doktorlar halkımızın hizmetkarıdır. Bu hizmetkarlığı sizler bugün giyilen bembeyaz önlükle yani tertemiz duygularla başlayacaksınız. Temizliğin timsali, şefkatin ve insanlığın timsali ve Hakk´a hizmetin en güzel örneğini şimdi giyeceğiniz bembeyaz ve berrak olarak insanlığa hizmet inancıyla hareket edeceğinize yürekten inanıyor, öğrencilik hayatınızın başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, bölüm birincisi olan İlayda Ekinci´ye önlüğünü giydirerek tebrik etti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER