Yaşam

?DÖVME SİLDİRMEDE UZMANA GİDİN?

?DÖVME SİLDİRMEDE UZMANA GİDİN?

?DÖVME SİLDİRMEDE UZMANA GİDİN?
22-08-2017 07:56

Gökhan KARA /

Güzellik Uzmanı ve Eğitmeni Esin Yazıcı, Son zamanlarda özellikle polis ve askeriye sınavlarına katılacaklarla, aile ve çevre baskısı ile pişmanlıklarından dolayı dövme yaptıranların sildirmeye başladığını belirterek, ?Herkes dövme silmede başarılı olamaz. Mutlaka uzmana başvurulmalıdır? dedi.

Yazıcı, kalıcı dövmelerin kişilerin kendileri için özel bir ismi veya söylemi benimseyerek bu durumu etrafındakilere göstermek amacıyla yaptırıldığını ifade etti. Kişilerin ilişkilerinde yaşadıkları olumsuzlukların, hatta ilişkide sevginin tüketilmesiyle dövmelerin istenmeyen bir görüntü haline geldiğini belirten Yazıcı, iş başvurusunda bulunurken dövmesinin sıkıntı oluşturmasının dövme sildirmeyi bir tercihten öte zorunluluk haline getirdiğini söyledi.

?SINAVA GİRECEKLER SİLDİRİYOR?

Bu dönemde polis ve askeriye sınavlarına gireceklerin yoğun olarak dövme sildirmeya başladığını da belirten Esin Yazıcı, ?Polis ve askeriye sınavları için gelenlerin sayısı bir hayli fazla. Bu nedenle dövme sildirmeleri çoğaldı ama sildirmek kolay bir işlem değil. Uzun bir süreci kapsıyor.? dedi.

?BİRİNCİ ÖNCELİK?

Dövme sildirmede en önemli konunun silinme işlemi sırasında ve sonrasında deride herhangi bir iz veya leke bırakmayan bir yöntemin seçilmesi olduğuna işaret eden Yazıcı, "Dövmenizi kısa sürede sildirmek yerine dövmenin bulunduğu derinin tamamen sağlıklı kalmasını sağlamanız birinci önceliğiniz olmalıdır. Dövme sildirmede en önemli konunun silinme işlemi sırasında ve sonrasında deride herhangi bir iz veya leke bırakmayan bir yöntem seçilmesidir.  Dövmeyi silecek uzmanı ve kullanılan malzemeleri iyi araştırın. Bu sizin felaketiniz olmasın.? şekline konuştu.

?LAZERLE TAM SİLME?

Bazı kişilerce dövme silme işleminin epilasyonda kullanılan sistem ile yapılmaya çalışıldığını ve bunun son derece yanlış bir uygulama olduğunun altını çizen Yazıcı, ?Söz konusu lazer sistemleri dövme silmek amacıyla üretilmediği için ciltte ciddi derecelerde yanık, yara ve iz kalmasına neden olur. "Q anahtarlı NdYAG lazer sistemleri ile yapılan uygulamada derinin üst tabakası olan epidermise zarar vermeden dövme boyasının konulduğu deri orta tabakası olan dermise ulaşılır. Lazer ışığı sadece dermiste bulunan boya parçaları tarafından emilir ve bu sayede boya partikülleri küçük parçalara ayrılmış olur. Bu küçük boya parçaları kişinin doğal bağışıklık sisteminde yer alan makrofaj olarak adlandırılan ´yiyici hücreler´ tarafından sindirilir ve lenfatik dolaşım sistemi sayesinde vücuttan atılmış olur. Dövmenin bulunduğu deri sağlıklı kalarak boya silinmeye başlar? diye konuştu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER