Spor

Dünyanın konuştuğu Yusuf Dikeç’ten manidar açıklama

Olimpiyatlardaki tek eli cebinde yaptığı atışla tüm dünyanın gündeminde olan Yusuf Dikeç’ten katıldığı bir canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte haberin tüm detayları...

Dünyanın konuştuğu Yusuf Dikeç’ten manidar açıklama
01-08-2024 15:20
SİVAS
SPOR SERVİSİ

Olimpiyatlarda yaptığı atışla dünya gündemine oturan Yusuf Dikeç, rahat tavırlarının arka planını anlattığı konuşmasında, "Geçen sene olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan 3 gün önce elimden silahımı aldılar. Elimden silahımı alanlar ve buna sessiz kalanların dışında herkese bu başarımı armağan ediyorum" dedi.

99.jpg

YUSUF DİKEÇ TARZIYLA TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, tarzıyla büyük ilgi çekti.

640xauto-002.webp

DÜNYANIN EN ÇOK KONUŞULAN İSMİ OLDU

Atıcılık müsabakalarında sporcuların kullandığı lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizatları tercih etmeyen Dikeç, atış sırasındaki duruşuyla Paris 2024’ün sosyal medyada en çok konuşulan ismi oldu.

Yusuf Dikeç, atış sırasındaki bu görüntüsüyle bir anda tüm dünyanın gündemine oturdu. TGRT Haber canlı yayınına katılan başarılı sporcu, hakkında yapılan yorumlara ilk kez yanıt verdi:

i-001.jpg

“SİLAHIMI ELİMDEN ALDILAR”

"Dışarıdan rahat gözüküyor ama içimizde fırtınalar kopuyor. 85 milyonun dualarıyla geldik. Hedefimiz altın madalyaydı, 2028'de onu kazanacağız." Ayrıca, "Bu kadar konuşulacağını tahmin etmiyordum. Geçen sene elimden silahımı alanlar ve buna sessiz kalanların dışındaki herkese bu başarımı armağan ediyorum" diye ekledi.

Karizmasıyla dünyanın konuştuğu milli sporcu Yusuf Dikeç, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. İşte Dikeç'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"85 MİLYONUN DUALARIYLA GELDİK"

"Böyle bir başarı yakaladığım için çok mutluyum. 85 milyonun dualarıyla geldik. Hedefimiz altın madalyaydı ama onu da ucundan kaçırdık. Bir yarışmaya bir sporcu gittiğinde, nasibiyle, rızkıyla ve şansıyla gitmeli. Bugünkü yarışmada şansımız yerinde değildi. Bir puanla kaçırdım. Gönül isterdi ki altın olsun ama olmadı."

tt.jpg

"RAHAT GÖZÜKÜYORUZ AMA İÇİMİZDE FIRTINALAR KOPUYOR"

"İnsanlarda 'çok rahatsın' gibi yorumlar var. Rahat gibi gözüksek de bizi 85 milyon insan dualarla uğurladı. Onun bir baskısı, ağırlığı vardı. Bu benim 5. olimpiyatım. Orada sakin duruyoruz ama içimizde fırtınalar kopuyor. Kalbimiz yerinden çıkacak gibi oluyordu. Atış yapıyorsun ama aklında 85 milyon var, 5. olimpiyatım var. Yine eli boş dönmedik, iyi hazırlanmıştık."

"2028'DE ALTIN MADALYAYI ALACAĞIZ"

"2028 Los Angeles Olimpiyatları'na bu altın madalyayı emanet verdik. Onu alacağız. Bu kadar konuşulacağını tahmin etmiyordum. Doğal olarak, elimizden geldiği gibi... Ülkemiz aslında bize gerekli teçhizatı sağlıyor. Yarışmalarda hakemler, yarışma öncesinde soruyor. Atış gözlüğü var mı? Yok. Atış ayakkabın var mı? Yok. Ben naturel bir atıcıyım. Olimpiyatlar insanların yeteneklerini sergilediği bir arenaysa, kendi yeteneğimle atmak istiyorum. Sonunda madalya nasip oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER