Gündem

EĞİTİMDE KARAR GÜNÜ

EĞİTİMDE KARAR GÜNÜ

EĞİTİMDE KARAR GÜNÜ
01-03-2021 07:00

Uğur YİĞİT

Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 1 yıldır eğitim ve öğretim uzaktan olarak devam ediyor. Kısa süre başlayan yüz yüze eğitime artan vakalar nedeniyle yeniden ara verilmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan normalleşme takvimine göre ise vaka sayıların az olduğu illerde yüz yüze eğitime başlanılması hedefleniyor. Ancak yüz yüz eğitimin başlaması için gözler bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’na çevrildi. Kabine toplantısından sonra açıklanacak olan normalleşme kararlarının ardından eğitimin nasıl devam edeceği de belli olacak. Vaka sayılarını yüksek olduğu illerde eğitimde nasıl bir yol çizileceği merak ediliyor.

Koronavirüs haritasında ilimiz riskli iller arasında yer alıyor. Geçen haftaki vaka ortalaması 100 binde 38,08 olan ilimiz normalleşme adımlarına yakın görünmüyor. İlimizdeki okulların durumu ise kabine toplantısı açıklanacak olan kararlar sonrası belli olacak. Vali Salih Ayhan başkanlığında toplanacak olan İl Hıfzıssıhha Kurulu vaka sayılarına göre bir karar verecek.

OKULLAR EĞİTİME HAZIR HALE GETİRİLDİ

Açıklanacak karar öncesi ilimizdeki tüm okullar ise eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.  Küresel salgınla mücadele de eğitim camiasının büyük fedakarlıklar gösterdiğini, özellikle maske ve dezenfektan üretimleri noktasında da okulların önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Vali Ayhan, “Sağlık çalışanlarımıza, eğitim camiamıza ve Vefa Sosyal Destek Gruplarımıza yaptıkları öz verili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Okullarımızın tekrar kısıtlamaya tabii olmaması için tertipli, düzenli bir şekilde kurallara hepimizin riayet etmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği hijyen ve enfeksiyon standartları kapsamında 650’ye yakın okulumuzun ‘Okulum Temiz Sertifikası’nı almış bulunmaktayız.“ dedi.

Okullarda her türlü önlemin alındığına dikkati çeken Vali Ayhan, “Öğretmenlerimiz, okullarına başlayacak öğrencilerimizle buluşmak için heyecanla bekliyor. Hem öğretmenlerimiz, hem velilerimiz, hem de biz idareciler bu heyecana hep beraber ortak olacağız. İnşallah pazartesinden itibaren okullarımız çocuklarımızın sesleriyle şenlenecek.” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER