Gündem

EKEN; YENİ UFUKLAR AÇACAĞIZ

EKEN; YENİ UFUKLAR AÇACAĞIZ

EKEN; YENİ UFUKLAR  AÇACAĞIZ
11-06-2018 07:59

?TAAHHÜTLER ALDIK?

24 Haziran seçimleri öncesinde geçtiğimiz hafta bütün siyasi partilerin adaylarını odaya davet ederek, STK Başkanlar kurulu ile birlikte görüştüklerini açıklayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ?Sivas için yapacakları projeleri öğrenme fırsatımız oldu. Tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğumuzu anlattık, Sivas için projelerin ve verilen sözlerin takipçisi olduğumuzu bildirdik?dedi.

Nurettin ÇUKURYURT/

TSO Başkanı Mustafa Eken, ?Eski yönetimin hatalarını düzelterek Sivas´a yeni ufuklar açacağız?dedi.

TSO´nun muhalefet kanadı olan Osman Yıldırım ve gurubunun katılmadığı Haziran dönemi meclis toplantısında konuşan Başkan Eken, görevi devralmalarından bu yana yapılan çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Önceki akşam yapılan ve Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında toplanan TSO meclisinde değerlendirmelerde bulunan Başkan Eken, TOBB´da 2 önemli görev aldıklarını, Bakan Yılmaz ile görüşerek fikir teatisinde bulunduklarını, Sivas´ın tüm milletvekili adaylarıyla toplantı yaparak taahhütler aldıklarını, TOBB Teknoloji Lisesi ve Fuar Kongre Merkezini tamamlayacaklarını, Kültürpark ihalesini yapacaklarını söyledi.

?TOBB´DA 2 ÖNEMLİ GÖREV?

Ankara temaslarının verimli geçtiğini hatırlatan Başkan Eken, ?Ankara´da önce, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ı ziyaret ederek fikirlerimiz ve gerçekleştireceğimiz projeler konusunda istişarede bulunduk. Daha sonrada Meclis Başkanımız, TOBB Delegelerimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu´nu ziyaret ettik. TOBB´da yapılan seçimli genel kurulda da Odamıza Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Arge-İnavasyon Kurulu Üyeliği gibi 2 önem görev verildi.? dedi.

?TAAHHÜTLER ALDIK?

İki gün içerisinde 5 partiyi konuk ettiklerini ve çeşitli taahhütler aldıklarını anlatan Başkan Eken ?Meclis Üyelerimiz ve STK Başkanlarımızın katılımıyla Milletvekili adaylarını odamızda konuk ettik. Sırayla, Saadet Partisi, İyi Parti, Ak Parti, MHP ve CHP Milletvekili adaylarını Odamıza davet ederek, hem yakından tanıma hem de Sivas için yapacakları projeleri öğrenme fırsatımız oldu. Tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğumuzu bu toplantılarda adaylara anlattık, Sivas için projelerin ve verilen sözlerin takipçisi olduğumuzu bildirdik.?dedi.

?2 SORUN ÇÖZÜLECEK?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın Odamızı ziyaretinde önemli destekler aldıklarını açıklayan TSO Başkanı Eken, ?Bakanımız Odamızı ziyaret ederek, bizlere başarılar diledi. Bakanımızdan, Odamızın kullandığı ancak, yakın bir dönemde yan tarafımızda bulunan okulla birlikte yıkılacak olan otopark için destek sözü aldık. Bakanımız, Fuar ve Kongre alanı ile yapımına başlanan Teknoloji Lisesi konusunda da bizlerin yanında olduğunu açıkladı. Bu projede bizlere her türlü desteği vereceklerini ve bu eseri Sivas´a kazandıracaklarını söyledi. Bizlerde yıllardır TOBB ETÜ fakülteleri olarak bir türlü yapılamayan bu alana öncelikle TOBB´un desteğiyle Teknoloji Lisesi´ni yapacağız. 2019 yılı eğitim öğretim yılında açmayı planlıyoruz. Bu konuda TOBB´dan gelen inşaat komisyonu ve ihaleyi alan müteahhit firma ile görüştük. Projeyi yakından takip ediyoruz. Projenin diğer bölümündeki Fuar, Kongre Merkezini de Odamızın kaynakları ve bakanımızın desteği ile tamamlayacağız. Güzel bir eseri Sivas´a kazandıracağız? dedi.

SANAYİ BAKANI GELECEK

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz´a Seyfebeli projesinin önünde büyük bir engel olarak duran kamulaştırma sorunun ilettiklerini açıklayan Başkan Eken şöyle konuştu: ?Seyfebeli Sanayi ve Ticaret Merkezi projesinde de ot bedeli yüzünden kamulaştırma çalışmaları durmuştu. Bu konuyu da bakanımıza ilettik. Ve önümüzdeki günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´yü Sivas´a davet ederek, Odamızda toplantı yapacağız. Bu projenin önündeki engelleri kaldırarak, yapımına hız vereceğiz.?dedi.

KÜLTÜRKPARK´A YENİ İHALE

El sanatları ve hediyelik eşyaların tanıtım ve satışı amacıyla projesi hazırlatılan Kültür Park´ı da tamamlayacaklarını vurgulayan Başkan Eken, ?Odamızla ilgili projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Ankara yolu üzerinde Jandarma binasının yanında bulunan bu alana Odamız yaklaşık 5 yıldır kira ödüyor. Yer boş durumda bekliyor. Cenazeyi kaldırmamız lazım. Yeni dönemde önümüzü görmemiz için hataları düzeltmemiz lazım. Bütün üyelerimiz bunları bilsin. Bu koltuklara heves için gelmedik. Yapılmayanları gördüğümüz için keşke bunlar yapılsa diye anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Baktık bunlar olmuyor, o zaman taşın altına elimizi koyalım, dedik. Arkadaşlarımızla birlikte sahaya indik. Koçlar gibi çalıştık. Üyelerimizde bizi bu göreve layık gördü. 7 bin kişi temsil ediyoruz. Yarım bırakılan bu projeyi de Sivas´a kazandıracağız.?dedi.

?ESKİ BİNA KURTARILACAK?

Başkan Eken, TSO´nun bankalar caddesinde atıl vaziyette bekleyen binasıyla ilgili olarak ta ?Bu binayı atıl vaziyetten kurtaracağız. 3 katlı ve altında 4 dükkan bulunan bu binayı kısa sürede Odamız için faydalı hale getireceğiz. Biz bankalara, hastanelere, işadamlarına bu binayı bir blok halinde vermeyi düşünüyoruz?dedi.

?2. ÜNİVERSİTE VE OSB BÜYÜK?

Kuruluş kararı çıkan, Sivas´ın 2´nci yüksek öğrenim kurulu olacak Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nin Sivas için büyük şans olduğunu da ifade eden Başkan Eken, ?Bunun için Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza ve Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.?dedi.

HEYET SEÇİMLERİ

Meclis toplantısında yapılan seçimlerde ise OSB müteşebbis heyetine, Mustafa Eken, İbrahim Emmioğlu, Yüksel Aksoy, Şarkışla OSB müteşebbis heyetine Savaş Kangal, Mustafa Yıldız, İsmet Ülker, Murat Şen, İnşaat Komisyonuna Ümit Yerlikaya, Harun Bozcan, İdris Ocak, Emre Torun, Murat Gülhan, Murat Şen, Mustafa Yıldız´ın getirildi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER