Gündem

EKONOMİYE 50 MİLYONLUK NEFES

EKONOMİYE 50 MİLYONLUK NEFES

EKONOMİYE 50 MİLYONLUK NEFES
30-04-2018 07:59

Gökhan KARA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle iş dünyasının finansman ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen Nefes Kredisi uygulamasında ikinci etaba geçildi.

İlk defa 2017 yılında uygulamaya konulan Nefes Kredisi kapsamında Sivas´ta 300 KOBİ´leye 28 Milyon 956 Bin 500 lira kredi kullandırılırken bu yıl 50 milyon lira kredi kullandırılacak. Krediler 6 ay anapara ödemesiz, 18 ay vadeli ve aylık 0,99 faiz şeklinde olacak.

Üst limiti 100 bin lira olarak belirlenen krediden yararlanmak isteyen KOBİ´ler Ticaret ve Sanayi Odası alacakları üyelik belgesi ile banka şubelerine başvurabilecek ve  Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım bankasından kullanabilecekler.

Nefes kredisiyle ilgili açıklamada bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım,?Kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB ve Odamız elini taşın altına koydu. Düşük faiz ve oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ´lere Nefes Kredisi ile can suyu olmuştuk. Yeniden TOBB ve Odamız kaynaklarımızı üyelerimizin kullanımına açtık. Üyelerimizden aldığımızı her zaman olduğu gibi yine üyelerimize destek olarak sunuyoruz? ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER