Gündem

Elektrik Aboneliği Olanlar Dikkat

Ev ve işyerlerindeki elektrik sistemlerini kapsayan güncelleme süreci başladı ve artık tüm aboneler için bu değişiklik zorunlu hale geldi.

Elektrik Aboneliği Olanlar Dikkat
02-06-2024 13:06
SİVAS

Neslihan KOÇ

Elektrik kayıt sistemlerinde tam bir dönüşüm gerçekleştiren çalışmalar sonucunda akıllı sayaç sistemi için önemli bir adım atıldı. Milyonlarca aboneyi etkileyen bu değişiklik, artık tüm aboneler için zorunlu hale getirildi.

Elektrik aboneliği olanlar dikkat: Yeni dönem başladı 2

2025 yılının başlarına doğru, belirli bir üretim hacmi üzerindeki aboneler için yeni bir dönem başlıyor. Akıllı sayaç sistemine geçiş, bu aboneler için zorunlu hale getiriliyor. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar, güç tüketimlerini

Elektrik aboneliği olanlar dikkat: Yeni dönem başladı 3

Yeni sistemle birlikte, büyük çaplı bir güncelleme süreci başlatılıyor ve elektrik sayaçları aşamalı olarak kullanımdan kaldırılıyor. 1 Ocak 2024 itibarıyla haneler, elektrik kayıt işlemlerini cep telefonları aracılığıyla tamamlayabilecekler.

Elektrik aboneliği olanlar dikkat: Yeni dönem başladı 4

Türkiye'de ulusal akıllı ölçüm sistemi kullanılıyor ve 2025'in başlarında ev ve işyerleri belirli bir tüketim seviyesinin üzerindeyse akıllı sayaçlara geçmek zorunda kalacaklar.


Elektrik aboneliği olanlar dikkat: Yeni dönem başladı 5

Bu yeni sistem, kapalı mekanlarda dahi cep telefonlarıyla elektrik ticareti yapılabilmesine imkan tanıyacak.


Elektrik aboneliği olanlar dikkat: Yeni dönem başladı 6

Elektrikli araçların montajı ve bakımı da elektrik dağıtım lisansı altında kuruluşların sorumluluğunda olacak. TEDAŞ, iletişim yazılımının temel özelliklerini 1 Ocak 2025'e kadar yayınlamayı planlıyor.

Elektrik aboneliği olanlar dikkat: Yeni dönem başladı 7

Dağıtım şirketleri de belirlenen spesifikasyona uygun merkezi iletişim yazılımlarını kurarak, tüm cihazlardan veri entegrasyonunu 1 Ocak 2025'e kadar tamamlamayı hedefliyor. 1 Ağustos 2025 itibarıyla bu yazılım aracılığıyla göstergeler uzaktan okunabilir olacak.

Elektrik aboneliği olanlar dikkat: Yeni dönem başladı 8

1 Haziran 2025'ten sonra merkezi olmayan şirketler tarafından sağlanan tüm akıllı sayaçlar, modemler ve veri yoğunlaştırıcılar, uyumluluk ilkelerine göre entegre edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER