Gündem

Emeklilere faizsiz konut kredisi müjdesi

SGK, belirli hak sahiplerine yönelik 400 bin TL faizsiz konut kredisi fırsatı sunarak önemli bir destek sağladığını açıkladı. Peki, kimler bu kampanyadan yararlanabiliyor? İşte ayrıntılar...

Emeklilere faizsiz konut kredisi müjdesi
30-07-2024 14:51
SİVAS

Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), çeşitli yasal düzenlemeler kapsamında maaş alanlara özel olarak 400 bin TL faizsiz konut kredisi vereceğini duyurdu. Bu kapsamda, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'ndan faydalanan malul, dul ve yetim vatandaşlar bu imkândan yararlanabilecek.

2/7
SGK'dan emeklilere 400 bin liralık faizsiz konut kredisi: İşte başvuru şartlar 2

Ayrıca, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre harp veya vazife malullüğü maaşı alan vatandaşlar da 400 bin TL faizsiz konut kredisi fırsatından faydalanabilecek.

3/7
SGK'dan emeklilere 400 bin liralık faizsiz konut kredisi: İşte başvuru şartlar 3

Kredi başvurusu yapmak isteyen hak sahiplerinin, daha önce düzenlenmiş olan hak sahipliği belgelerine ihtiyaç duymadan doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T.C. Halk Bankası şubelerine başvurmaları yeterli olacak. 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan veri paylaşım protokolü çerçevesinde, hak sahipliği bilgileri doğrudan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından kontrol edilecek. Bu nedenle, başvuru sırasında SGK tarafından düzenlenmiş hak sahipliği belgesine gerek kalmayacak.

4/7
SGK'dan emeklilere 400 bin liralık faizsiz konut kredisi: İşte başvuru şartlar 4

KREDİ KOŞULLARI

Faizsiz konut kredisi, hak sahibinin aylığından kesilen bir kısmıyla geri ödenecek. Kredi geri ödemeleri, aylık bağlanmış olan kişilerin aylığının dörtte biri oranında kesilerek yapılacak. Eğer hak sahibinin aylığı kesilmişse veya aylık almıyorsa, geri ödemeler son ödenen aylık taksiti üzerinden hesaplanacak.

Maluller kamu kurumlarında çalışmaya devam ederken, aylıkları bu kurumlardan alınırsa, kredi taksitleri yine aylıklarının dörtte biri ve bu miktarın %25 fazlası olarak belirlenecek.

5/7
SGK'dan emeklilere 400 bin liralık faizsiz konut kredisi: İşte başvuru şartlar 5

ÖDEME ŞARTLARI

Aylığı kesilen hak sahiplerinin kalan borçları, son ödenen aylık taksit tutarının %25 fazlası olarak belirlenip her ayın 20. günü akşamına kadar bankaya yatırılacak. Ölüm durumunda, kalan kredi borcu aylık almaya devam eden varislerden tahsil edilecek. Aylık almayan hak sahipleri için kredi taksitleri, son ödenen taksit tutarının %25 fazlası olarak ödenecek.

6/7
SGK'dan emeklilere 400 bin liralık faizsiz konut kredisi: İşte başvuru şartlar 6

SGK’nın sunduğu 400 bin TL faizsiz konut kredisi, hak sahipleri için önemli bir avantaj sunuyor. Bu kredi imkânı, konut ediniminde maddi kolaylık sağlayarak hak sahiplerinin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Hak sahiplerinin bu fırsattan yararlanabilmesi için doğrudan bankalara başvurmaları yeterli olup, SGK tarafından düzenlenmiş hak sahipliği belgesine gerek duyulmayacak.

7/7
SGK'dan emeklilere 400 bin liralık faizsiz konut kredisi: İşte başvuru şartlar 7

Başvuru süreci ve kredi koşulları hakkında detaylı bilgiye SGK’nin resmi web sitesi ve bankaların şubelerinden ulaşılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER