Ekonomi

Emeklilerin Temmuz Zammı Hayali Suya Düştü

AK Parti'nin yerel seçimlerde yaşadığı yenilginin ardından yapılan istişare toplantılarında, emeklilere Temmuz ayında enflasyonun üzerinde zam yapılması önerisi gündeme geldi. Emekliye buradan kötü haber geldi.

Emeklilerin Temmuz Zammı Hayali Suya Düştü
24-05-2024 16:24
SİVAS

Haber Merkezi

Temmuz 2024 emekli maaş zam oranı henüz net olarak belirlenmemiş olsa da, enflasyon ve diğer ekonomik göstergeler üzerindeki güncel gelişmelerle birlikte hesaplamalar yapılıyor.

2/8
Emeklilere darbe üstüne darbe! Temmuz zammı hayali suya düştü 2

Nisan ayı enflasyon verisinin etkileri değerlendirilerek 4 aylık dönem için %18,72 oranında zam yapıldığı aktarıldı. Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon verileri de göz önünde bulundurularak, Temmuz ayı için emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belirlenecek. Enflasyon ve ekonomik göstergelerin yanı sıra Merkez Bankası'nın politikaları da bu oranın belirlenmesinde etkili olabilir.

3/8
Emeklilere darbe üstüne darbe! Temmuz zammı hayali suya düştü 3

EMEKLİYE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK

Temmuz 2024 emekli maaş zam oranı, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon beklentileri güncellenerek hesaplandı. Mayıs ayı enflasyon beklentisi %3.04 olarak açıklanırken, Haziran ayı enflasyon beklentisi %2.56 olarak belirlendi.

4/8
Emeklilere darbe üstüne darbe! Temmuz zammı hayali suya düştü 4

Bu veriler doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz 2024 döneminde alacakları zam oranı %25 seviyesine yaklaşmış durumda.

5/8
Emeklilere darbe üstüne darbe! Temmuz zammı hayali suya düştü 5

Temmuz ayında emeklilere yönelik herhangi bir refah payı artışı yapılıp yapıl-mayacağına dair açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuzu bekleyelim" şeklinde konuştu.

6/8
Emeklilere darbe üstüne darbe! Temmuz zammı hayali suya düştü 6

Emeklilere ne kadar zam yapılacağı merak konusu olurken Ankara kulislerinde gelen bilgiye göre, AKP'nin istişare toplantılarında, temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde bir zam yapılması gerektiğini savunan milletvekilleri olduğu aktarıldı.

7/8
Emeklilere darbe üstüne darbe! Temmuz zammı hayali suya düştü 7

“BU TİP ÖNERİLER ÜLKENİN HAYRINA OLMAZ”

AKP'de yapılan istişare toplantılarında, seçim sonuçları detaylı bir şekilde değerlendirildi ve özellikle temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiği görüşü dile getirildi. Ancak bu öneri, EYT'nin getirdiği mali yük nedeniyle itirazlarla karşılaştı.

8/8
Emeklilere darbe üstüne darbe! Temmuz zammı hayali suya düştü 8

AKP milletvekillerinin istişare toplantılarında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiği yönündeki önerisine, "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız? Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura şu anda ödeniyor. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" gerekçesiyle itiraz edildiği ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER