Gündem

Emsal karar! Yalanın bedeli ağır oldu

Memur iki eş arasındaki tayin krizi sonrasında mahkemenin verdiği karar dikkat çekti.

Emsal karar! Yalanın bedeli ağır oldu
12-10-2024 14:43
SİVAS
HABER MERKEZİ

Ankara’da memur olarak çalışan H.S. ve H.S. çifti, 17 Ağustos 2013'te evlendi. Koca H.S. görev yeri Samsun’a giderken Ankara'da yaşayan kadın H.S., eşine yıllarca tayin talebinde bulunduğunu ancak talebin reddedildiğini söyledi.

Samsun'da görev yapan koca H.S.'nin tayini Diyarbakır'a çıktı. Kadın, eşine tayin talebinin reddedildiğini söyleyince şüphelenen H.S. yaptığı araştırma sonucu karısının çalıştığı kurumdan hiç tayin talebinde bulunmadığını öğrendi.

Durumu fark eden H.S., eşine boşanma davası açtı. Mahkeme, kadının eşine ve ailesine karşı küçümseyici tavırlar sergilediğini, tayin talebinde bulunduğu yalanıyla kocasını yıllarca oyaladığını belirledi.

209.300+ Mahkeme Stok Fotoğrafları, Resimler ve Royalty-Free Görseller - iStock

Kararda, "Eşlerin bir arada yaşamaktan imtina etmeleri evlilik birliğini sarsar. Kadının davranışları evlilik birliğinin devamını imkansız hale getirmiştir" denildi.

KADIN TAM KUSURLU KABUL EDİLDİ

Kararı değerlendiren avukat Gülben Elhakan "Bu doğrultuda davalı kadın tam kusurlu kabul edilerek, davamız kabul edildi. Taraflardan birisi ortak yaşama olgusundan kaçınıyorsa açılması muhtemel boşanma davalarında bu tam kusurlu sayılmasına sebebiyet verecektir. Mahkemece davalı kadın tarafından 'tayin istememe' olgusu tam kusur olarak kabul edilmiştir. Bu karar, benzer dosyalar için emsal teşkil edecektir" dedi.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER