Gündem

Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteği için proje başvurularını 15 Aralık 2023 tarihine kadar   yapabileceklerini belirtti.  Proje kapsamında engellilere 150 bin, hükümlülere ise 110 bin lira verilecek.

Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği
02-11-2023 11:45
SİVAS

Aydın DELİKTAŞ

  Sivas’ta engellilere ve hükümlülere iş kurmaları için hibe verilecek.

 Proje hakkında bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, “ “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir. İlgili komisyon değerlendirmesi sonrasında kendi işini kurmak için proje sunan engelliler için 150 bin liraya eski hükümlüler için ise 110 bin TL’ye kadar destek verilecektir.” dedi.

Canpoat, verilecek desteğin amacının engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

sivas son dakika  sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER