Siyaset

Eski CHP Sivas Kadın Kolları Başkanından Vahim İddia

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanlığı seçimini kaybeden Aysun Öngel, mevcut il yönetimine tepki göstererek, başarılı olmasına rağmen İl Başkanı Abdulvahap Gazi Doğan’ın yeni bir başkan arayışına girdiğini ve aleyhine çalışıldığını ifade etti.

Eski CHP Sivas Kadın Kolları Başkanından Vahim İddia
06-08-2024 09:53
SİVAS

HABER MERKEZİ

CHP Sivas Kadın Kolları Başkanlığı seçimi sonrası Sivas il teşkilatında sular durulmuyor. Seçimi kaybeden Aysun Öngel il yönetiminde yaptığı açıklamada ateş püskürdü.

Görev süresi boyunca iki seçim süreci yaşadıklarını ifade eden Öngel, “Yerel seçimlerde elimizden gelen çabayı, hatta fazlasını gösterdik. Ve ilçe kadın kolları seçimlerini de bizzat birçoğuna yerine giderek, divan başkanı olarak yönettik. Bütün ilçelerde gerekli olan çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Odamızın kapısı her gün açıktı. Ve tüm vatandaşlarımıza gereken ilgiyi gösterdik. Vicdanen hiç bir sıkıntı duymuyorum. Ve partili çevremden de, elimden geldiği şekilde yapmam gereken icraatı yerine getirdiğim takdir ediliyor. Ama ne hikmetse; il yönetimini bir türlü memnun edemedik. Başta İl Başkanı Gazi Doğan olmak üzere yeni bir aday konusunda yoğun bir çaba gösterdiler. Ciddi bir aday arayışına girildi. İlk gittikleri iki kadın üyemiz benim gerekli şekilde çalıştığımı ve yeni bir aday gerek olmadığını dile getirerek kabul etmemişler. Sonra üçüncü adaya yoğun çaba sarf ederek kabul ettirilmiş. Adaylarının yönetim listesini bile elleriyle yaptılar. Mahallelerde çalışan kadınlarımıza "sokak kadını" cümlesini layık gören ve daha önce ilçe yönetiminde çalışırken görevden alınan Nilgün Korkmaz il başkanının ve bir kaç il yöneticisinin ilçelerdeki lehime olan oyları aleyhime çevirecek şekilde bizzat ilçelerde çalışarak, ilçe kadın kolları başkanının da yine lehime gösterdiği tavrı aleyhime çevirmesiyle başkan seçtirildi. Görev sürem boyunca yaptıkları mobbing düşünülürse, bu sonuca ulaşmanız hiç te anormal değil tabii.  Emeğe ve kadına saygısızlığın bir şekliydi işte...  Bir il başkanının ve yönetiminin üstelikte kadınların seçiminde taraf tutması ne kadar etikti, kamu oyunun takdirine sunuyorum.” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER