Gündem

ESNAF MAĞDUR EDİLMESİN

ESNAF MAĞDUR EDİLMESİN

ESNAF MAĞDUR EDİLMESİN
12-04-2019 07:52

Burcu CELLAT

SESOB Başkanı Beşir Köksal, Koordinasyon Kurulu toplantısında esnafların yaşadığı sıkıntıları gündeme getirerek, il dışından gelen satıcılara mücadele edilmemesini istedi. Vali Salih Ayhan ise konuyla ilgili bilgisinin olduğunu ve gerekli talimatları verdiğini söyledi.

Önceki gün Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, çevre illerden Sivas´a gelen ve yöresel ürünler adıyla ilimizin çeşitli bölgelerine tezgâh açan kişilerin Sivas esnafını olumsuz etkilediğinin altını çizerek, Vali Salih Ayhan´dan bu tür organizasyonlara izin verilmemesi noktasında destek istedi.

Esnafların durumunun oldukça zor durumda olduğuna dikkat çeken SESOB Başkanı Köksal, ?Farklı yörelerden kişilerin katılımı ile oluşturulan Sosyete Pazarları, Sivas esnafına zarar veriyor. Gerekli işlemlerin biran önce yapılması istiyoruz. Bu tür organizasyonlara izin verilmemesi bizim için oldukça önemli? dedi.

Esnafların çalıştırdıkları personelin maaş ve sigorta primini ödemekte dahi zorlandığını vurgulayan Başkan Köksal, ?İlimizde faaliyet gösteren bir otelin altına yöresel ürünlerin satılması için birileri dükkan açmış. Bu konu seçimlerden öncede gündeme gelmişti ancak izin verilmemişti. Önceki dönem Belediye Başkanı Sami Aydın, yöresel ürünlerin satımı için kentimize gelen kişilerle ilgili bizim önerilerimizi alıyordu. Biz asla onlara müsaade etmiyorduk? diye konuştu.

Çok sayıda esnafın kendisini ziyaret ederek, bu tür satış yapan kişilerle ilgili sıkıntısını dile getirdiğini belirten Köksal, ?Bu kişiler seçimleri fırsat bilerek bu yeri açtılar. Geçen yıl Sivas´a gelen kişi bu yılda dükkan açmış. İnanının esnaflar kendi çarkını zor döndürüyor. Dükkan kiralarını, vergilerini, çalıştırdığı personelin maaşlarını ödeyemeyecek kadar durumu kötü olan esnaflarımız var. Bu konuda sizlerden destek istiyorum? ifadelerini kullandı.

Vali Salih Ayhan ise, yöresel ürünler adı altında satış yapan kişilerle ilgili konunun görüşüldüğünü İl Gıda Tarım ve Orman Müdür Seyit Yıldız´a konuya ilişkin talimat verdiğini belirtti.

Esnafı üzen, onları sıkıntıya sokan ve hijyenik şartlarda hizmet vermeyen hiçbir kuruma müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Vali Ayhan, bu tür organizasyonların yapımı için Kongre Müzesinin bahçesini talep ettiklerini ancak müsaade etmediklerini belirterek, konunun araştırıldığını ve gerekli işlemlerin yapılacağını da sözlerine ekledi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER