Gündem

?ESNAF RAHAT BİR NEFES ALACAK?

?ESNAF RAHAT BİR NEFES ALACAK?

?ESNAF RAHAT BİR NEFES ALACAK?
03-10-2019 01:02

Hayrullah AĞKAŞ

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 31 Mart seçimleri öncesi Tesviyeciler ve Oto Sanatkârları Esnaf Odasını ziyaret ederek, sanayi esnafının sorunlarını dinlemişti. Esnaflar, Bilgin´den ilk olarak Halfelik alt geçidi sorununu çözmesini istemişlerdi.

Belediye ekipleri Başkan Hilmi Bilgin´in talimatıyla bölgede trafik akışını yeniden düzenlemek için geçtiğimiz hafta çalışma başlattı. Yapılan yeni düzenlemeyle Atatürk Caddesi üzerinden gelen araçlar, Ata Sanayi´ye girmek için Halfelik Alt Geçidi´ni kullanmadan kavşaktan dönüş yapabilecek. Yine Emniyet Müdürlüğü yönünden kent meydanına doğru hareket eden bir araç da eski sanayinin içerisinden geçmeden Yenişehir tarafına dönebilecek.

Çalışmalar neticesinde Ata Sanayi esnafının derdine derman olan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´e teşekkür eden Tesviyeciler ve Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, ?Çalışmalar neticesinde bölgedeki bine yakın esnaf rahat bir nefes alacak? dedi.

Başkan Demirgil, ?Ata Sanayi´ye giriş verilmemesi nedeniyle esnafımızın iş kaybı yüzde 35´lere ulaşmıştı. Bu nedenle müşterimizin yaklaşık yüzde 50´sini kaybettik. Bu tabi istihdamı da olumsuz yönde etkiledi. Pek çok işyeri eleman çıkarmak durumunda kaldı. Birçok esnafımız da işini kaybetti. Vergisini ödemeyen üyelerimiz oldu. Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin sayesinde esnafımız artık rahat bir nefes alacak. Yeni yolun bir an önce hizmete girmesini bekliyoruz. Bu sayede Ata Sanayi yeniden canlanmış olacak? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER