Gündem

ESNAF ve SANATKARA 164 MİLYON SICAK PARA

ESNAF ve SANATKARA 164 MİLYON SICAK PARA

ESNAF ve SANATKARA 164 MİLYON SICAK PARA
13-09-2019 01:02

Hayrullah AĞKAŞ

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi sağladığı düşük faizli krediler ile esnaf ve sanatkarlara destek olmaya devam ediyor.

Düşük faizli krediler ve kooperatifin faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle Sivas merkezde toplam bin 910 üyeye 164 milyon TL kredi kullandırdıklarını ifade etti.

Ülke genelinde ve dünyada yaşanan gelişmeler ve ekonomideki dalgalanmalara rağmen Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin esnaf ve sanatkarlara sağladıkları desteklerin artarak devam ettiğini söyleyen Başkan Demirgil, ?Kooperatifimizce esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılan ve yüzde 50 devlet destekli düşük faizli krediler piyasa koşulları ve bankalara oranla çok avantajlı olduğu için talepler çok fazla. Biz bu ihtiyaçları karşılamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Finansman sıkıntısı yaşayan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kooperatifimize beklemekteyiz. Yeni iş kuran, mevcut işini büyütmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın nakit ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomik anlamda rahat nefes almalarını sağlıyoruz? dedi.

Bir yıllık kredilerde yıllık faiz oranının yüzde 7, bir yılı aşan kredilerde yıllık faiz oranının yüzde 8 olarak uygulandığını ifade eden Başkan Demirgil, ?Kredi kullanan esnaflarımıza 1 yıldan 4 yıla kadar ödeme imkanı sağladığımız gibi ödemeler  aylık ve üç aylık dönemler halinde yapılabiliyor. Türkiye genelinde bu faiz oranları ile kredi kullandıran başka bir kurum ya da kuruluş bulunmamaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımıza 200 bin TL´ye kadar kredi imkanı sunuyoruz? dedi.

EKONOMİYE

SICAK PARA

2019 yılının ilk 8 aylık dönemi içerisinde ilimiz ekonomisine 164 milyon TL sıcak para girişi sağladıklarını ifade eden Başkan Demirgil, ?2019 yılı içerisinde toplam bin 910 üyemize kredi kullandırarak esnaf ve sanatkarlarımıza destek olduk.  2019 yılı sonu itibariyle bu miktarı 200 milyon TL´nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz? dedi.

POS CİHAZI

KOLAYLIĞI

Kooperatif olarak esnaf ve sanatkarlara her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade eden Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, ?Esnaf ve sanatkarlarımızın işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için kooperatifimizde POS cihazı da bulunduruyoruz. Böylece esnaf ve sanatkarlarımız banka kartları ile de o günkü borçlarını ödeme kolaylığına da kavuşmuş oluyorlar? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER