Gündem

Esnaflar İçin POS Protokolü

Esnaf ve sanatkarların kullandıkları POS cihazı kullanımında alınan oranın daha düşük olması için harekete geçen Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, bankalardan daha düşük oranı kabul eden Payco firması ile protokol imzaladı.

Esnaflar İçin POS Protokolü
11-07-2024 09:53
SİVAS

NESLİHAN KOÇ

Oda başkanları ve Payco firması yetkililerinin de katıldığı törende açıklamalarda bulunan SESOB Başkanı Hakan Demirgil, pos hizmetlerinin modern ticaretin gelişmesi ve yaygınlaşmasını sağlayan en önemli bankacılık teknolojileri arasında yer aldığını ifade ederek, “Esnaf ve sanatkarlarımızın çoğunluğu pos cihazı kullanarak alışverişlerde vatandaşlara kolaylık sağlamaktadır. Pos cihazı kullanırken, bankaların oranları da değişmektedir. Bu oranlar da esnafımıza maliyet getirmekte ve kazından fedakarlık ettirmektedir. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığına seçildiğim günden itibaren her zaman esnafımızın menfaatlerini korumak ve kollamak için gayret gösteriyoruz. Bu amaç doğrultusunda esnafımızın pos kullanırken daha az oran ödemesi için girişimlerde bulunarak Payco Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri firması ile görüştük. Girişimlerimiz neticesinde bankaların pos maliyeti 3,75 iken , firma esnafımıza bu oranı 2,99 komisyon oranları ile pos desteği sağlayacaktır. Amacımız esnafımıza yardımcı olmaktır.  1 yıl geçerli olacak bu protokol ile Pos’lu müşteri olacak esnaflarımıza özel komisyon oranı ile hizmet verilecektir. Esnafımıza destek olan Payco firmasının değerli yöneticilerine teşekkür ediyor, protokolümüzün esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum “ dedi.

 Payco Firması Genel Müdürü Utku Kılıç ise amaçlarının zor durumda olan esnafa destek olmak ve uygun pos oranı ile katkı sağlamak olduğunu dile getirerek, yapılan protokolün esnafa hayırlı olması temennisinde bulundu. Kılıç, Payco olarak 2,99 pos aranı ile esnafa 1 yıl boyunca yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi

Açıklamaların ardından Demirgil ile Kılıç arasında işbirliği protokolü imzalandı.

                                                

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER