Gündem

Fahrettin Koca Giderayak Ağzından Kaçırdı

Fahrettin Koca, görevini Sağlık Bakanlığı'na getirilen Kemal Memişoğlu’na devretti. Koca’nın itirafı dikkat çekti.

Fahrettin Koca Giderayak Ağzından Kaçırdı
02-07-2024 16:30
SİVAS

Haber Merkezi

Görevden alınan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu'na devretti.

“Bugün konuşmamı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak değil Dr. Fahrettin Koca olarak yapacağım; ama bu bir veda konuşması değil” diyerek konuşmasına başlayan Koca, şöyle devam etti:

Beyaz Reformun adı, uzun süre anılacak bir gelişme olduğuna inanıyorum. Beyaz Reformun sonuçlarıyla, sağlıkta şiddet sorununu, önemli oranda çözdük. Malpraktis sorunu, dünyada eşi olmayan bir şekilde aşıldı. Sağlık çalışanlarına, daha iyi şartlarda hizmet imkânı sağladık. Özlük haklarında, emekliliklerini de kapsayacak şekilde, önemli iyileştirmeler yaptık. Uzman hekim ihtiyacımızı, büyük bir hızla karşılayacak sistemi kurduk.

ŞEHİR HASTANESİ İTİRAFI

Devir tesliminde konuşan Koca’nın şehir hastaneleri ile ilgili söyledikleri dikkat çekti. Koca, “Şehir Hastanelerini genel bütçe kaynaklarıyla yaparak bütçeye yük olmasını önledik” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu'na devretti - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Koca, şunları söyledi: Ülkemizin aşı konusunda, dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak olan, yeni Hıfzıssıhha projesini, ulaştığı noktada size devrediyorum. Hepatit A, Suçiçeği ve Kuduz aşıları için başlattığımız teknoloji transferi ile, ülkemizde kurulacak, ve tamamen yerli üretim yapacak tesislerimiz için, saydığım aşılardan ikisinin teknoloji transfer süreci başladı. Kuduz aşısıyla ilgili süreçlerin sürdürülmesini ise, siz üstlenmiş oluyorsunuz. Hedef, 2028 yılına geldiğimizde, bağışıklama programımızdaki tüm aşıları, yerli olarak üretebilmektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER