Yaşam

FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜLER

FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜLER

FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜLER
04-04-2019 07:57

Erhan CEYLAN/

Her yılın 2 Nisan´ın da gerçekleştirilen Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle dün şehrimizde farkındalık yürüyüşü yapıldı. Vali Salih Ayhan, 213 otizmli çocuk, ebeveynleri, il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte, otizmli çocukların sahip olduğu farklılık mesajları verildi.

Farkındalık yürüyüşü kapsamında Kongre müze bahçesinde toplanan gurup, ellerinde döviz ve pankartlarla İnönü Bulvarı´ndan Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´ne kadar yürüdü.

Yürüyüş programının ardından açıklama yapan Vali Ayhan, mesaj verme adına hep birlikte yürüdüklerini belirterek, ?Bugün onların günü. Tabi sosyal devlet anlayışımız gereğince bu çocuklarımızın topluma adapte edilebilmesinin yolu eğitim olduğu için eğitimlerine özel önem gösterilmektedir. Bu evlatlarımızın içine kapalı olmasını engellemek, sosyalleşmelerini sağlamak için ciddi bir eğitim metodoloji geliştirilmektedir. Bu çocuklarımızın akranları ile arasındaki mesafeyi kapatmak için çalışmalar devam ediyor. Bu konuda ilimizde de güzel çalışmalar yapılıyor. Bu yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde otizmli çocukların yapmış olduğu resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER