Gündem

Fatura Ve Vergilerde Büyük Değişiklik

AKP, yeni torba yasa tasarısı üzerinde çalışmalarına başladı. Hazırlanan tasarıda vergi ve fatura sistemi yeniden düzenlenecek.

Fatura Ve Vergilerde Büyük Değişiklik
09-06-2024 13:06
SİVAS

Haber Merkezi

AKP'nin yeni "Torba Kanun" çalışmalarına başladığına dair kulis bilgileri gündemde. Yeni düzenlemeler vergi, enerji ve diğer alanlarda köklü değişiklikler getirecek. Vergi düzenlemelerinde büyük gelir gruplarından daha yüksek vergi alınması planlanıyor, zenginlerin vergi yükü artacak.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, enerji sektöründe ise yenilenebilir enerji yatırımları teşvik edilecek ve zamanında yatırım yapmayanların ruhsatları iptal edilecek. Maliye ve Aile Bakanlıkları ise dar gelirli vatandaşlar için ucuz doğalgaz sağlamak amacıyla adımlar atacak. Gelire göre doğalgaz tarife sistemi getirilecek; yüksek gelirli vatandaşlar faturalarını tamamen, dar gelirli vatandaşlar ise faturalarının üçte birini ödeyecekler.

GERİ KALANINI DEVLET SÜBVANSE EDECEK

İktidar kaynakları, doğalgazda sağlanan büyük sübvansiyonun genel olarak 85 milyon vatandaşa eşit şekilde uygulandığını belirtti. Ancak ilerleyen süreçte bu sübvansiyonun genel olarak değil, belirli özel gruplara indirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Hangi yöntemin hayata geçirileceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Örneğin, tüketiciler kullandıkları kadar doğalgaz için faturalandırılacak.

Yüksek gelirli bireyler kendi tüketimlerini tam olarak ödeyecekken, dar gelirli vatandaşlar için devlet belirli bir kısmı karşılayacak. Bu sayede dar gelirli vatandaşların maddi durumları biraz rahatlatılacak. Ancak herkesin kullandığı kadar fatura gelecek şekilde düzenleme yapılacak. Bu düzenleme, genel sübvansiyonun azaltılması ve dar gelirli ile durumu iyi olan vatandaşlar arasında ayrım yapılabilmesini sağlamak amacıyla genelden özele doğru indirilecek.Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantılarda vergi sisteminde adaletin sağlanması için atılacak adımlar belirlendi. Öncelikli olarak, ekonomiye katkısı olmayan bazı vergi muafiyetlerinin kaldırılması gündeme gelecek. Vergi mevzuatı üzerinde yapılan incelemeler sonucunda hangi muafiyetlerin kaldırılacağı masaya yatırıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER