Yaşam

FETHİN 564.YILI İÇİN İSTANBUL´A

FETHİN 564.YILI İÇİN İSTANBUL´A

FETHİN 564.YILI İÇİN İSTANBUL´A
13-05-2017 07:57

Erhan CEYLAN/

Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi, İstanbul´un Fethi´nin 564. yılı kutlamalarına katılmak üzere 250 civarında genci 6 otobüsle dün İstanbul´a gönderdi.

Her yıl geleneksel olarak yapılan İstanbul´un Fethi kutlamalarına katılacak gençlerin uğurlanması nedeniyle derneğin bulunduğu Kepenek Caddesi´nde yapılan mini törende konuşan AGD Başkanı Bülent Şimşek, gençlerin fetih ruhunu bizzat yaşamalarını amaçladıklarını söyledi.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği´nin 41 yıldır İstanbul´un Fethi´ni kutladığını da belirten Başkan Şimşek, fetih kutlamalarındaki asıl amacın, zulme karşı durmak olduğunu söyledi.

SİVAS´TAN 250 GENÇ

Türkiye´nin dört bir yanından gelecek on binlerce kişiyle bugün Ayasofya Camii önünde sabah namazı kılacaklarını da söyleyen Şimşek, ?Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Ayasofya Meydanı´nda buluşacağız. Ayasofya, İslam dünyası için önemli bir semboldür. İstanbul´umuz da hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirdir. Ayasofya´nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması, hem Fatih´e bir vefadır, hem de İslam´ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır. Bütün gücümüzle Ayasofya Camii için mücadelemize devam ediyoruz. İstanbul´un Fethi´nin 564. yıldönümünde Ayasofya Camii´nin açılmasını istiyoruz? dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yanına seccadesini alan yaklaşık 250 kişi 6 otobüsle dernek binası önünden tekbirlerle İstanbul´a hareket etti.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER