Gündem

?FİKİR ÜRETEREK KATKI YAPACAĞIZ´

?FİKİR ÜRETEREK KATKI YAPACAĞIZ´

?FİKİR ÜRETEREK KATKI YAPACAĞIZ´
19-01-2018 09:00

Beste KURT

Kent Konseyi, farkındalık oluşturmak ve şehirde yapılacak çalışmalara dair fikirler üretmek amacı ile ´Şehir Danışma Meclisi´ oluşturulduğunu açıkladı.

Gençlik, kadın, engelli ve basın meclislerinden sonra şehrin birçok kesiminden farklı görüş ve düşünceye sahip insanların bir araya gelmesiyle oluşturulan ´Şehir Danışma Meclisi´nin, çeşitli meslek gruplarından temsilciler, sendika temsilcileri, eğitimciler, hukukçular, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu üyeleri gibi birçok ismi bünyesine aldığı belirtildi.

İlk toplantısını geçtiğimiz gün Kent Konseyi Başkanı Serdar ince başkanlığında Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde yapan meclis, yapılması planlanan çalışmaları ele aldı. Başkan İnce, amaçlarının şehre katkı sağlayacak konularda görüş ve fikir üretmek olduğunu belirterek, "Aylık olarak yapacağımız toplantılarda, bir gündem belirleyerek, o çerçevede değerli fikir ve önerilerinizi alacağız. Bu yapacağımız toplantılardan çıkacak sonuçları bir rapor haline getirecek ve muhatap kurumlara ileteceğiz. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi. 

İnce, şehrin hafızasında önemli yere sahip isimlerin tecrübelerini, genç nesillere aktarmak adına yapılacak çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydetti.

İLK KONU NUMUNE BİNASI

İlk toplantıda yer alan katılımcılar, gündeme alınması gereken konular hakkında görüş ve önerilerde bulundu. Bir sonraki toplantının gündem maddesi ise yıkılma tartışmaları gündemde olan ´Numune Hastanesi´ binası olarak belirlendi. Hastane binasının tarihi, bölgeye yapılması planlanan projenin detaylarının yer alacağı geniş kapsamlı bir araştırma çalışması ile binanın durumu masaya yatırılacak. Binanın yıkılıp yıkılmaması konusundaki görüşler belirlenerek bir tavsiye niteliğinde ilgililere rapor halinde sunulacak.

Şehir Danışma Meclisi toplantılarının her ayın ilk salı günleri yapılması kararlaştırıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER