Gündem

FİKİRLERİ PROJEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

FİKİRLERİ PROJEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

FİKİRLERİ PROJEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
08-02-2021 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

2021 yılı projelerinin tanıtım toplantısı, Sivas Valiliği konferans salonunda Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve ilçe kaymakamlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak proje hazırlayan kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe kaymakamlıkları tarafından hazırlanan projeler sunum eşliğinde anlatıldı.

Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehrin gelişmesi ve kalkınması için ortak akıl ve istişare ile çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Devlet ve millet kaynaşmasıyla salgın sürecini başarıyla atlatmak üzere olduklarını ifade eden Başkan Bilgin, ?Milletimize her alanda hizmet edeceğiz. İnsana dokunan projeleri şehrimize kazandırmak için güç birliği ile çalışacağız.? dedi.

Vali Salih Ayhan ise, ?İlçelerde kaymakamlarımız ve proje ekipleri, il merkezinde kurum müdürlerimiz ve ekipleri ?Sivas için 300 Fikir 300 Proje Vizyonuna? sahip çıktılar. 2020 yılı boyunca bir yandan salgınla mücadele ederken şehrimizin her bir noktasında şehrimize değer katacak, adeta toplumun kılcal damarlarına nüfuz edecek, küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratacak fikir ve projeleri yürüttük.  Bu projelerin çoğu büyük bütçeli değildi. Biz ilk baştan beri bu projeleri hayata geçirirken işin maddi yanını hiç baz almadık. Amacımız küçük dokunuşlarla insana, doğaya, hayata dokunmaktı.? ifadelerini kullandı

Hedeflerinin ?700 Fikir ve 700 Proje? olmasına rağmen şimdiden 718´i ilçelerden, 127´si merkezden olmak üzere toplam bütçesi 54 milyona yakın, 845 Fikir ve Projenin kabulünü yapıklarına dikkati çeken Vali Ayhan, ?Eğitimden sosyal hayata, kültür turizmden tarıma, gençlik spordan ekonomik kalkınma ve tarıma hayvancılığa hemen hemen her alanda projelerimizin olduğunu görebilirsiniz. Buradaki amacımız tüm kurumlarımızın etkin olması ve kurumlarımızın birbirleriyle koordinasyon halinde sorunlara çözüm araması. Eğitimde 212, gençlik sporda 83, sosyal içermede 253, kültür turizmde 108, ekonomik kalkınma tarım ve ormanda 189 fikir ve projemiz var. Bunun dışında geçen seneden farklı olarak ilçelerimizden vizyon proje de istedik. İlçelerimizden toplam bütçesi 51 milyona yakın, 28 vizyon proje geldi.? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER