Gündem

FIRTINA BİLANÇOSU:

FIRTINA BİLANÇOSU:

FIRTINA BİLANÇOSU:
25-04-2017 07:57

Pazar günü görülen fırtınanın şehir merkezinde verdiği zarar ortaya çıkmaya başlarken, ilk tespitlerde 23´ü okul, 100 binanın çatısıyla 48 aracın hasar gördüğü belirlendi.

Pazar günü etkili olan fırtına nedeniyle şehir merkezinde yapılan ilk tespitlerde 23´ü okul olmak üzere 100´den fazla binanın çatısı ile 48 aracın hasar gördüğü belirlendi.

Hemen herkesin ilk kez bu derece şiddetli olarak gördüğünü ifade ettiği fırtınanın blançosu belirmeye başlarken, AFAD ve Belediye tarafından yapılan ilk belirlemelerde, şehir merkezinde toplam 23´ü okul olmak üzere 100 civarında binanın çatısında tamamen yada kısmen hasar olduğu öğrenildi.

İtfaiye ekipleri tarafından, şehir merkezindeki çeşitli sokaklarda uçan çatı parçalarını toplama işlemlerinin tamamlandığı belirtilirken, çatıları hasar gören binalardaki haddi hasar boyutuyla ilgili çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

ARAÇLARDA 126 BİN LİRA

Şiddetli fırtınanın uçurduğu çatılardan kopan saç ve ağaç parçalarının şehir merkezinde toplam 48 araca hasar verdiği ve yapılan ilk tesbitlerde meydana gelen hasarın 126 bin lira dolayında olduğu vurgulanırken, kaskosu olmayan araç sahiplerinin, hasarları kendi cebinden karşılamak durumunda kaldıkları belirlendi.

Ayrıca itfaiye ekiplerinin de fırtına sebebiyle hasar gören, şehir merkezindeki trafik lambaları, reklam tabelaları ve yön levhalarındaki hasar çalışmalarını tesbit çalışmalarını sürdürdüğü ve savrulan levhaları topladığı kaydedildi. (DHA)

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER