Gündem

FTÖ´nün TSK YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

FTÖ´nün TSK YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

FTÖ´nün TSK YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON
07-10-2017 07:34
Sivas merkezli 19 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen muvazzaf 8 askerden 5´i tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 8´inin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 2 üsteğmen, 1 teğmen ve 2 astsubay tutuklandı, 2 üsteğmen ile 1 astsubay ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 4 asker ve 1 polisin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürdürülüyor.

Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Sivas merkezli İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Mardin, Şanlıurfa, Erzurum, Ağrı, Kars, Şırnak, Kilis, Gaziantep, Giresun, İzmir, Tekirdağ, Elazığ ve Hakkari´de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çeşitli rütbelerdeki muvazzaf 36 asker ve 1 polis memuru gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 2 binbaşı, 3 yüzbaşı, 2 üsteğmen ve 6 astsubay tutuklanmış, 1 yarbay, 1 teğmen, 9 astsubay ile 1 uzman çavuş ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 1 astsubay ek ifade için yeniden gözaltına alınmıştı. 

Adresinde bulunamayan 1 zanlı ise aranıyor. (AA)

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER