Gündem

Gaziler Günü İlçelerde Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Sivas’ın çeşitli ilçelerde düzenlenen programlarla kutlandı.

Gaziler Günü İlçelerde Kutlandı
19-09-2023 13:31
SİVAS

Eraydın AYTEKİN

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Suşehri’nde hükümet konağı önünde tören düzenlendi. Kurum amirleri, gazileri ve vatandaşların hazır bulunduğu törende, kaymakamlık makamı çelengi, Kaymakam Ahmet Korkmaz tarafından, Suşehri Belediye başkanlık makamının çelengi Belediye Başkan Fazlı Yüksel tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla sona eren program sonrası Kaymakam Ahmet Korkmaz, gazileri misafir etti.

Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik ve Gazilik unvanlarının verilişinin 102. yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında İmranlı’da program düzenlendi.  Programa İlçe Kaymakam Vekili Meriç Dinçer, Belediye Başkanı Özkan Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Medine Döver, gaziler ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Salih Aslan'ın yapmasıyla tören sona erdi.

Gaziler Günü, Gürün’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlçedeki Şehitler Anıtı önünde yapılan programa Gürün Kaymakam Vekili Onur Aykaç, Belediye Başkanı Nami Çiftçi, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kurultay İlkokulu Sınıf Öğretmeni Feyyaz Topal yaptı. Milli bağımsızlığın, vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için kanlarını akıtan gazilerin ve bu vatan için can veren şehitlerin haklarını ödenmekle bitirilemeyeceğini söyleyen Topal, birlik beraberliğin önemine vurgu yaptı. Çelenk töreninin ardından kutlama etkinliği sona erdi.

sivas son dakika  sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER