Gündem

Geçim Sıkıntısına İhanet Eklenince Gözyaşlarını Tutamadı

Sivas’ta yaşayan 62 yaşındaki Sebahat Özdoğan, uzun zamandır yaşadığı geçim sıkıntısına birde 30 yıllık eşinin ihanetinin eklendiğini belirtirken gözyaşlarına hâkim olamadı. Özdoğan, “Her şeye dayanırım da bu ağır geldi” şeklinde konuştu.

09-07-2024 10:55
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Giderek derinleşen ekonomik krizden kaynaklı arka arkaya gelen zamların neden olduğu hayat pahalılığı halkın belini bükmüş durumda. En temel gıda maddelerini dahi açlık sınırının altında kalan ücretlerle almakta zorlanan yurttaşlar duruma isyan ediyor. Bu kişilerden birisi de 62 yaşında çalışmak zorunda kalan Sebahat Özdoğan.

Çeşitli sağlık problemleri olmasına rağmen ekonomik sıkıntıları dolayısıyla çalışmak zorunda olduğunu belirten Özdoğan, “Ben maaşı alıyorum ve 7 bin lira kira veriyorum. Ben hastayım 5-6 tane raporum var. 4 tane makinaya bağlı yaşıyorum. Dileneceğim neredeyse o duruma geldim.  Benim evim de kira ve Allah’tan başka kimsem de yok” ifadelerini kullandı.

“YARDIMSEVERLER OLMASA ORTADA KALDIM”

Fatura giderini ödemekte zorlandığını belirten Özdoğan, faturalarının bedelinin zaman zaman hayırseverler tarafından karşılandığını söyledi ve “Elektriği, suyu ödeyemez duruma geldim. Yardımseverler olmasa ortada kaldım. Önce bir ev kiraları düzeltilsin benim evim olsa şükür elhamdülillah derim, yavan ekmek de yerim ama ev sahipleri huzursuz ediyor. Bahardan beri bana neler etti eşyalarını dışarı atacağım diyerek. İstediği parayı vermek zorunda kalıyorum. Ben hastayım bir kilo bir şey alıp yiyemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum böyle bir şey ilk defa benim başıma geldi.  Yıllardır çalışıyorum bu bana reva mı” şeklinde konuştu.

“PSİKOLOJİM BOZULDU KAÇ SEFER İNTİHARA KALKIŞTIM”

 Birçok sağlık sorununa rağmen mücadele etmeyi bırakmayan Özdoğan bir diğer darbeyi de 30 yıl evli kaldığı eşinden aldığını dile getirdi. Özdoğan, “3 gün önce eşimden boşandım. Her şeye dayanırım da bu ağır geldi. Şu an tek yaşıyorum ama 30 senedir de tektim. Eşim başkalarıyla geziyordu, bana sahip çıkmadı. Dışarı çıkacak halim yok. Bazen oluyor ki akşama kadar yatıyorum. Psikolojim tamamen bozuldu ve kaç sefer intihara kalkıştım. Bunu hak etmiyor kimse. Allah kimseyi evladına dahi muhtaç etmesin” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres           haberler ekspres son dakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER