Gündem

GELECEK YIL ÖĞRENCİ ALACAĞIZ

GELECEK YIL ÖĞRENCİ ALACAĞIZ

GELECEK YIL ÖĞRENCİ ALACAĞIZ
11-10-2021 07:00

Uğur YİĞİT

2021 yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun 4’üncüsü İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da katıldı. Rektör Yıldız toplantıda üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Salgın döneminde üniversitede alınan tedbirler neticesinde hiçbir sorunla karşılaşılmadığını söyleyen Rektör Yıldız, üniversitenin doluluk oranı hakkında da bilgiler verdi.

Bu yıl üniversiteye gelen yabancı öğrenci sayısının 2 bin 700 civarında olduğunu ifade eden Rektör Yıldız, “Bu sayıyı artırmak amacıyla gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz 4 bin civarında. Ayrıca gelecek yıl Hukuk Fakültesine ve Konservatuvara da öğrenci alacağız.” dedi.

2021 TENOFEST yarışmasında 4 ayrı kategoride 5 takımla katılım sağlandığını belirten Rektör Yıldız, “Yarışmadan 2 dereceyle ayrıldık. 1 takımımız 2’nci, bir diğer takımımız 7’nci oldu. Yeni hastane ve Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarımızın inşaatları hızla devam ediyor. İnşaatları devam eden binaları en kısa zamanda bitireceğiz.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER