Eğitim

GELİŞİM DERNEĞİNDEN GÖRME ENGELLİ OKULU

GELİŞİM DERNEĞİNDEN GÖRME ENGELLİ OKULU

GELİŞİM DERNEĞİNDEN GÖRME ENGELLİ OKULU
21-01-2017 08:40

HABER MERKEZİ

Sivas´ta eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 8 genç iş adamının katılımıyla kurulan Sivas Gelişim Derneği tarafından, görme engellilere yönelik okul yaptılacağı açıklandı.

Gelişim Derneği Başkanı Taha Buğra Arslan ve beraberindeki heyet, önceki gün yapılacak 10 derslikli okulun protokolünü Valilikte yapılan törenle imzaladı.

Vali Davut Gül protokol imzalanmasından sonra yaptığı konuşmada, ülke genelinde tekli eğitime geçilmesi için çalışmalar yapıldığını, Sivas´ın da bu noktada yoğun bir çaba içerisinde olduğunu söyledi.  Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivas İl Özel İdaresi bütçesinden tekli eğitime geçilmesi için bir takım harcamalar yapıldığını söyleyen Gül, eğitime her zaman hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Gül, "Özelikle Milli Eğitim Bakanımızın Sivaslı olması nedeniyle; Sivas olarak tekli eğitime daha iyi hazırlanmalıyız. Bununla ilgili daha önce 32 derslikli okul, 5 tanede atölyeyle ilgili de protokol imzalamıştık ve bu protokolleri imzalarken de bunun devamının da geleceğini temenni etmiştik. Bugün ki imzaladığımız protokolün anlattıklarımızın ötesinde farklı iyi tarafları var. En önemlisi görme engellilerle ilgili bir okulun Sivas´ta açılacak olması. Sivas´ta böyle bir ihtiyaç var. Bunun sayısının üç olması, beş olması, on olması hiç önemli değil, bir tane bile varsa, bir tane kardeşimiz bile varsa bizim bu eğitimi sunmamız gerekiyor, Genç girişimci kardeşlerimizle ve bu işe gönül vermiş insanların bir araya gelmesi, bir çatı altında buluşmaları, bu katkıyı eğitim-öğretime sunmak istemeleri çok önemli.  Bu davranış bizleri çok mutlu etti. Ben gençlerimizin bu davranışlarının herkese örnek olmasını diliyorum." dedi.

4 Milyon 500 bin liraya malolacak Görme Engelliler okulunun 2 yıl içerisinde tamamlanacağını belirtilen törende, Gelişim Derneği okulun yapımı için kampanya başlatıldığını da duyurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER