Eğitim

GENÇ İŞSİZLER İŞ PİYASASINA DAHİL EDİLECEK

GENÇ İŞSİZLER İŞ PİYASASINA DAHİL EDİLECEK

GENÇ İŞSİZLER İŞ PİYASASINA DAHİL EDİLECEK
10-02-2017 08:02

Erhan CEYLAN/

Genç işsizlerin mesleki ve genel beceri kazanabileceği ve en önemlisi de istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla geliştirilen proje kapsamında başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

Bir süre önce hizmete açılan Hilton Garden Inn Sivas Oteli´nde dün yapılan Yan Sanayi Endüstriyel Bakım Onarım Elemanı Projesi sertifika törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, protokol üyeleri ve oda başkanları katıldı.

İlimizde yan sanayi endüstriyel bakım onarımı konusunda yeterli sayıda kalifiye eleman bulunmaması, kurulum ve bakım onarımlarının il dışında yaptırılması, eğitimlerin il dışından alınması ve maliyetli olması, imalat yapan tüm işletmelerin endüstriyel bakım onarım elemanına ihtiyaç duyması nedeniyle uygulamaya konan proje ile ilimizdeki genç işsizlerin istihdam edilmesi amaçlanıyor.

İlk etapta 20 kursiyerin sertifika aldığı törende konuşan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, projenin iş kurmaya yönelik kurumlar ve İŞKUR hizmetleri hakkında gençlerde bilinç oluşturmak, kurulan eğitim merkezi ile öğrenme ortamının geliştirilmesi açısından mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

TEORİK EĞİTİMLER TAMAMLANDI

AB destekli proje kapsamında meslek lisesi, meslek yüksekokulları veya mühendislik fakültelerinin, elektrik, elektronik, makine teknolojisi, mekatronik ve otomasyon bölümlerinden mezun, İŞKUR´a kaydı olan 18-29 yaş arası 20 işsiz genç, yan sanayi endsütriyel bakım onarım elamanı yetiştirme projesi kapsamında eğitim aldı.

Ayrıca Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elektrik/Elektronik Teknolojileri alanında görev yapan 8 eğitimci tarafından 60 saat eğitim alan kursiyerlere eğitim merkezinde programlanabilir Lojik Kontrol (PLC), Hidrolik-elektrohidrolik ve Pnömatik-Elektropnömatik Sistemleri eğitimi verildi.

İstanbul ve Fransa´ya teknik gezilerin de düzenlendiği programda kursiyerler İstanbul Hoşdere Otobüs Fabrikası, Uluslararası Yan Sanayi Fuarı ile Paris´te düzenlenen Akıllı Teknolojiler Fuarını gezme fırsatı buldu. İlimizde ise kursiyerler belirli gruplar halinde TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü´nde 40 gün süren iş başı eğitiminden geçirildi.

28 Şubat tarihinde sona erecek olan uygulama sürecinin ardından kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Lojik Kontrol, Pnömatik-Elektropnömatik, Hidrolik-Elektro Hidrolik Elemanı sertifikaları verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER