Yaşam

Gençler Ahiliği Öğrendi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilere ahiliği anlattı.

Gençler Ahiliği Öğrendi
05-10-2024 11:59
SİVAS

AYDIN DELİKTAŞ

Okulun salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil,  23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ahilik Haftasında yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdikten sonra ahiliğin önemine değinerek gençlere nasihatlerde bulundu.

Ahiliğin esnaf ve sanatkarların dayanışma ve ahlakı değerler etrafında bir araya geldiği, iş ahlakı ve sosyal sorumluluğu ön planda tutan bir sistem olduğunu dile getiren Demirgil, Ahiliğin, milletimizin birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygusunu ön planda tutan bir sistem olduğunu söyledi.

Demirgil gençlere de nasihatlerde bulunarak, “Sevgili gençler, öncelikle mesleğinizi ve işinizi sevin. Severek yapılan her işte başarılı olmama şansınız yoktur. Sizler bizim ülkemizin geleceğimizsiniz. Siz değerli gençlerimize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Sizleri bizlerle buluşturan okul müdürümüz sayın Aytekin Yıldırıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aytekin Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Yılmaz da ahiliğin önemini, temel ilkelerini, ahiliğin kurallarını ve ahiliğin iş hayatındaki önemini anlattı.

Programın sonunda ahi seçilen okul kantin işletmecisi Eyüp Çelik ve kalfa olarak belirlenen öğrenciye Demirgil ile Okul Müdürü Aytekin Yıldırım tarafından kaftan giydirilerek belge takdim edildi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER