Gündem

GENEL SEKRETER HIZLI BAŞLADI (VİDEO)

GENEL SEKRETER HIZLI BAŞLADI (VİDEO)

GENEL SEKRETER HIZLI BAŞLADI (VİDEO)
02-04-2021 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Genel Sekreter Kadir Algın, ilk olarak Encümen Toplantı Salonunda genel sekreter yardımcıların da hazır bulunduğu toplantıda, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü İsmail Güner’den projede gelinen son durum hakkında detaylı bilgi aldı. Daha sonra Hamidiye Kültür Parkı’nı ziyaret eden Genel Sekreter Kadir Algın ve beraberindekiler, yürütülen hummalı çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Salih Ayhan’ın himayelerinde Sivas’a vizyon bir projenin kazandırıldığını ifade eden Genel Sekreter Kadir Algın, “Yürütülen çalışmaları yerinde inceledik. Sivas’a değer katan önemli projelerden bir tanesi. Projenin içeriği oldukça zengin. Pandemi döneminde önemini daha iyi anladığımız bu tarz mekânlar sayesinde, vatandaşlarımıza ferah bir alan sağlanacak. Her birine ayrı bir anlam yüklenen tarihi binaların restorasyonu hızla devam ediyor. Ayrıca bölge, istihdama da önemli katkı sağlayacak.” dedi.

 

Yapımına geçen yıl başlanan Hamidiye Kültür Parkı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Osmanlı Sultanlarından 2'nci Abdulhamid döneminde saraya at yetiştiren tarihi haraların restore edildiği alanda inşa çalışmaları sürüyor. Aralarında tescilli yapıların da bulunduğu haralar bölgesinde, uygulanan ve 250 bin metrekare alanda 11 tescilli yapının ve 22 özgün projenin de bulunduğu Hamidiye Kültür Parkı tamamlandığında cazibe merkezi haline gelecek.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER