Yaşam

?GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI?

?GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI?

?GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI?
20-12-2018 07:24

Nurettin ÇUKURYURT/

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, geçtiğimiz hafta Ankara´da meydana gelen tren kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yaşanan kaza sonucunda 3´ü makinist olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 47 kişinin yaralandığını hatırlatan Albayrak, kazada hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılara da şifa temennisinde bulundu.

?SON YILLARDA ARTTI?

Tren kazalarının son yıllarda artış gösterdiğini ve bu kazaların ülkemizdeki en güvenli ulaşım yolu olan demiryollarına zarar verdiğini belirten Albayrak, ?Bu tür kazaların tekrar yaşanmaması en büyük temennimiz olmakla beraber, söz konusu kazanın yaşanmasında, sorumlu ve suçlu kim varsa, yapılacak derin inceleme sonucunda haklarında gereğinin yapılması ve gerekli tedbirlerin bir an evvel alınması elzemdir? dedi.

?SON DERECE ZARAR VERDİ?

Türk Ulaşım-Sen olarak, birçok vatandaşımızın hayatına mal olan bu kazaların son bulması için TCDD tarafından kaza sebeplerinin araştırılmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini belirten Albayrak şöyle devam etti:

?En güvenli ulaşım yolu olan demiryollarına son derece zarar veren bu kazalardan sadece demiryolu personelinin sorumlu tutulmasının da büyük bir hata olduğunu düşünmekteyiz. Çünkü personel yetersizliği, demiryolu personeline asli görevlerinin dışında başka görevlerin de verilmesi, vekâleten yürütülen görevlerin çok olması, personel arasındaki adaletsizlikler, demiryolu altyapısı, demiryolu hatlarının bakım ve onarımı gibi unsurların da değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Yani kazaların son bulması için tabana inilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Son yaşanan kazadan gerekli derslerin çıkarılarak bir milat olması ve tabandan başlayarak tüm sorunların çözülmesi gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının gelişmesi ve vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahatlerini gerçekleştirmesini sağlamak hepimizin görevidir ve bu görevi yerine getirmek için tüm tarafların gerekli çalışmaları yapması gerekmektedir.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER