Eğitim

Geri Dönüşüm Kütüphane Oldu

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan geri dönüşüm kütüphanesini ziyaret ederek nostaljik kütüphanede kitap okudu.

Geri Dönüşüm Kütüphane Oldu
10-10-2024 10:32
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, okul yöneticileri ve öğrenciler tarafından hizmete sunulan geri dönüşüm Kütüphanesini ziyaret etti.

Okul Müdürü Aytekin Yıldırım ile bir süre sohbet eden ve geri dönüşüm kütüphanesini inceleyen Demirgil, kütüphane hakkında okul müdüründen bilgi aldı.

Geri dönüşüm kütüphanesinin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” ve “Sıfır Atık” projeleri çerçevesinde Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildiğini ifade eden okul müdürü Aytekin Yıldırım, hurdalıklardan ve sebze halinden ücretsiz olarak temin edilen paneller, yağ varilleri, domates kasaları, kablo makaraları ve çamaşır makineleri kazanları gibi pek çok malzeme kütüphanede masa, kitaplık, sandalye, abajur olarak kullanıma uygun hale getirilerek güzel bir mekanın ortaya çıktığını söyledi. Yıldırım ayrıca hurdalıktan getirilen aracında da kütüphanede değerlendirildiğini dile getirdi.

Hurdalıktan temin edilen ve atık malzemelerin değerlendirilerek güzel bir mekanın ortaya çıkmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Demirgil ise geri dönüşüm kütüphanesini öğrencilerin hizmetine sunan başta okul müdürü olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.


Editor : Demet KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER