Yaşam

GÖÇMENLER 15 LİRAYA VATANDAŞLIK ALACAK

GÖÇMENLER 15 LİRAYA VATANDAŞLIK ALACAK

GÖÇMENLER 15 LİRAYA VATANDAŞLIK ALACAK
19-07-2018 07:18

Nurettin ÇUKURYURT/

Valilik, İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı´nca müştereken belirlenen Türk vatandaşlığının sonradan kazanılmasında uygulanacak vatandaşlık hizmet bedellerinde değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Toplam 49 maddeden oluşan 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun gerçekleştirilen bedel değişikliği hakkında yazılı açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Türkiye´ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler, vatandaşlığa alınması zaruri görülen kişiler ile göçmen olarak kabul edilen kişilerin 15 lira karşılığında vatandaşlık alabileceğini duyurdu.

Yıldızhan, vatandaşlık hizmet bedelinin Türk vatandaşlığı kazanma talebinde bulunan yabancının yerleşim yerinin bulunduğu İl´de ki Mal Müdürlüklerine yapılabileceğini belirterek, ?Türk vatandaşlığı kazanma talebinde bulunan yabancı yurt dışında ise Türkiye Dış temsilcilikleri tarafından makbuz karşılığı tahsil edilecektir. Ayrıca 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununa göre geliri olmayıp bu durumu belgeleyenler ve bu kişiler ile birlikte işlem görenler ergin olmayan çocuklar için belirlenen hizmet bedelleri alınmayacaktır? dedi.

İŞTE DEĞİŞENLER;

Türk vatandaşlığının sonradan kazanılmasında uygulanacak olan vatandaşlık hizmet bedellerindeki değişikliğe göre, 9 Temmuz tarihi itibariyle 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun; 11. maddesine göre Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılması, 16.maddesine göre Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılması ve 17.maaddesine göre Türk vatandaşlığının evlat edinilme yoluyla kazanılması durumunda işlem gören her kişi 115 lira ödeyecek.

Aynı kanunun 13,14 ve 43. maddelerine göre Türk vatandaşlığının yeniden kazanılması, 21.maddesine göre Türk vatandaşlığının seçme hakkı ile kazanılması ile 42.maddesine göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olup Türk vatandaşlığının kazanılması durumunda her işlem gören kişi 60 lira, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu´nun 12 maddesine göre ise Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması durumunda işlem görenler 15 lira ödeyecek.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER