Ekonomi

?GÖLSU´DAN SİVAS DA NASİBİNİ ALIYOR

?GÖLSU´DAN SİVAS DA NASİBİNİ ALIYOR

?GÖLSU´DAN  SİVAS DA  NASİBİNİ ALIYOR
10-04-2018 07:58

Nurettin ÇUKURYURT/

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu´nun talimatıyla geçtiğimiz yıl yapım çalışmalarına başlanılan Yumağın Barajı´nın yakın bir süre içerisinde su tutmaya başlayacağını bildiren DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Gemerek´te yapımı devam eden Yumağın Barajı´nın 7 bin 270 dekar araziyi suya kavuşturacağını söyledi.

Son 15 yılda il genelinde 12 baraj ile 21 gölet inşa eden Devlet Su İşleri´nin 469 bin 530 dekar araziyi sulamaya açtığını da bildiren Acu, barajda yürütülen çalışmaların yanı sıra Gölsu projesinin detayları hakkında şu bilgiyi verdi;

?DSİ yaptığı yatırımlarla Sivas ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Sivas´ta son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.DSİ olarak son 15 yılda; Sivas şehir merkezine yıllık 38,81 milyon m3 içmesuyu sağlandı. 12 baraj ve 21 gölet inşa edilerek, 469 bin 530 dekar arazi sulamaya açıldı bu sayede çiftçilerimize yıllık 215 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Aynı zamanda 159 dere ıslahı projesini tamamlayarak taşkın riskini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımıza ivme kazandırdık. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu´nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen ?GÖLSU? projesi kapsamında Sivas da nasibini almıştır. Bu çalışmalardan biri olan Gemerek Yumağın Barajında çalışmalar hızla devam etmektedir. Yumağın Barajında depolanacak su ile 7 bin 270 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Temelden 38 metre yüksekliğe sahip olacak Yumağın Barajının tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon 838 bin 781 lira katkı sağlaması hedeflenmektedir. DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER