Gündem

Google'dan Yepyeni Bir Devrim

ImageFX, diğer görüntü oluşturma araçlarından ayrılan bir özellik olarak "ifade çipleri" ile kullanıcılara anahtar kelime önerileri sunuyor. Bu özellik, kullanıcıların daha hızlı ve etkili bir şekilde istedikleri görüntüleri oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Google'dan Yepyeni Bir Devrim
04-02-2024 10:40
SİVAS

Haber Merkezi

Google'ın yeni yapay zeka destekli görsel oluşturma aracı ImageFX, kullanıcılarına görüntü oluşturma ve düzenleme için komut tabanlı bir arayüz sunuyor. Diğer görüntü oluşturma araçlarından farklı olarak, ImageFX, "ifade çipleri" özelliği ile anahtar kelime önerilerine dair bir liste sunarak kullanıcılara yaratıcılıklarını deneme imkanı sağlıyor.

ImageFX, bu yeni yaklaşımıyla OpenAI destekli DALL-E 3, Midjourney, Meta destekli Imagine with Meta AI ve Microsoft Designer gibi araçlardan ayrışıyor.

Google, ImageFX için yaptığı blog gönderisinde şu ifadeleri kullanıyor: "Denemeler yapma ve yaratıcılık için tasarlanan ImageFX, basit bir metin komutuyla görüntüler oluşturmanıza, ardından etkileyici çipler kullanarak bunları kolayca yeni bir komutla değiştirmenize olanak tanır."

Ayrıca Google, ImageFX'te şiddet içeren, saldırgan ve cinsel içerikli içerikleri sınırlamak için "teknik önlemler" aldığını ve üretilen görüntüleri dijital bir filigran olan SynthID ile etiketlediğini belirtiyor. ImageFX, Google'ın deneysel yapay zeka projelerine odaklanan web uygulaması olan AI Test Kitchen'da bulunabilir. 

IMAGEN 2 KOMUTLARLA GÖRÜNTÜ OLUŞTURACAK

Ayrıca, ImageFX'in desteklendiği bir üretimsel yapay zeka görüntü modeli olan Imagen 2'nin, Google'ın DeepMind ekibi tarafından geliştirildiğini belirtmek önemlidir.Google'ın sağladığı bilgilere göre, Imagen 2, Vertex AI gibi daha fazla ürün ve hizmete entegre edilecek. Ayrıca, Imagen 2 artık Google Workspace'te Google Ads ve Duet AI gibi metinsel komutlarla görüntü oluşturma özelliklerini destekliyor. Google'ın yapay zeka destekli arama deneyimi olan SGE'nin Google Image Search kısmında da görsel üretimi için Imagen 2 kullanılıyor. 

Vertex AI'da, Imagen 2, Google Cloud müşterileri için bir API aracılığıyla erişilebilir durumda. Son olarak, Imagen 2'nin Google'ın yapay zeka odaklı sohbet robotu Bard aracılığıyla da kullanılabildiğini belirtmek gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER