Yaşam

?GÖREVİMİZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMADIR?

?GÖREVİMİZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMADIR?

?GÖREVİMİZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMADIR?
24-01-2019 07:32

Erhan CEYLAN/

İlahiyat Fakültesi öncülüğünde Dini İlimler Merkezi (DİMER) ve Cumhuriyet İlahiyat Dergisi işbirliği ile düzenlenen İlahiyat Alan Dergileri Editörler Çalıştayı´nın ikincisi geçtiğimiz gün Turizm Fakültesi Mihmandar Otel´de gerçekleştirildi.

Onursal başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız´ın yaptığı Çalıştaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sami Şahin ile ülkemizde yayın hayatına devam eden İlahiyat alan dergilerinden 65 editör katıldı.

Çalıştay´ın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, İlahiyat alan dergilerinin zaman zaman Türkiye´de ses getirecek çalışmalara imza attığını belirterek, Cumhuriyet Üniversitesi´nde yılda 2 kez yayımlanan derginin Temmuz ayında A sınıfı olup olmayacağına karar verileceğini söyledi.

?GÖREVİMİZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMADIR?

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitelerinin 2 önemli görevlerinden birinin eğitim, diğerinin ise araştırma olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinde fen, sosyal, sağlık gibi alanlarda her bilim dalının bir konuyla öne çıkmasını istediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yıldız, ?Sosyal bilimlerde İlahiyat alanını seçmiştik. İlahiyatta seçtiğimiz çalışmanın meyvesini almaya başladık. Davet Dinî Araştırmalar Veri Tabanının kurulması, DİMER´in kurulması, İlahiyat Fakültesi dergimizin bu günlere gelmesi bu çalışmaların sonucudur. 1 yıl içerisinde toparladık ve 2 yıl içerisinde de bu duruma geldik. Geçen yıl TR Dizinde 17 dergi varken bu yıl İlahiyat Dergisi olarak 38´e çıktık. Bu, geçen yıl burada yapılan çalışmanın bir sonucudur. Sosyal bilimlerde bir derginin A sınıfı dergi olması çok önemli, biliyorsunuz. İlahiyat dergilerimizden birinin A sınıfı olması bizim adımıza çok önemli. Üniversitelerin iki büyük görevi var. Bir tanesi eğitim, diğeri araştırma. Eğitimi hepimiz yapıyoruz, araştırmaların da dergilerde yayımlanması, insanlara ulaşması gerekiyor? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çalıştay, 4 ayrı oturumun ardından son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER