Gündem

GÖRÜLMEMİŞ FIRTINA

GÖRÜLMEMİŞ FIRTINA

GÖRÜLMEMİŞ FIRTINA
24-04-2017 07:59

Vali Gül ?Mecbur olmadıkça dışarı çıkmayın? uyarısı yaptı. Çok sayıda binanın çatısı uçtu, araçlar hasar gördü. Beton travers fabrikasının çatısı Ankara yoluna fırlayınca trafik durdu. Şehir ve bazı ilçeler uzun süre elektriksiz kaldı. Can kaybı yok, hasar çok.

HİÇ BÖYLE OLMAMIŞTI

Tatil gününde Sivas fırtınayla uyandı. Dün sabah 8´den sonra hızı yer yer 100 km.ye yükselen çöl fırtınası şehir merkezinde yaşamı büyük ölçüde zora soktu. Çok sayıda binanın çatısı uçtu, saclar ve çatı malzemeleri havada uçuştu. Sokak ve caddelerde yürümek zorlaştı. Kabus saatlerinden sonra vatandaşlar birbirlerine şaşkınlığını ?Hiç böyle olmamıştı? sözleriyle dile getirdi.

VALİ GÜL: HASAR TESBİTİ YAPILIYOR

Fırtına nedeniyle Vali Gül dün bir ara televizyonlar aracılığı ile halka ?mecbur kalınmadıkça sokağa çıkmayın? uyarısında bulundu. Meteoroloji´nin daha önce haber verip, uyarıda da bulunduğunu hatırlatan Vali Gül, ?Çok şükür herhangi bir can kaybı olmadı, hasar tesbit çalışmalarına başlandı. İlçelerde de ciddi maddi hasarlar meydana geldi.?dedi.

ANKARA YOLU KAPANDI

Şiddetli lodos nedeniyle Beton Travers Fabrikası´nın çatısının büyük bölümü Ankara yoluna fırlayınca, Sivas-Ankara karayolunda ulaşım durdu. Neyse ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Traversin yanı sıra İstasyon caddesinin sonundaki iki katkı eski Demiryolları lojmanlarının da çatılarında büyük hasar meydana geldi.

Nurettin ÇUKURYURT/

Sivas dün tatil olan Pazar gününe adeta lodos kabusuyla uyandı. Çok sayıda binanın çatısı uçtu, direkler, devrildi, bahçe duvarları yıkıldı, tabelalar yerinden koptu, antenler kırıldı, elektrikler kesildi ve insanlar cadde ve sokaklarda yürümekte bile zorlandı.

Artık tahminleri yüzde 100´e yakın oranda tutan Meteoroloji´nin de geçen haftanın son mesai gününde açıkladığı şiddetli lodos, dün hızını öğlene kadar 100 km.ye kadar çıkarında, şehirde kabus dolu saatler yaşandı. Çok sayıda binanın çatısı uçtu, direkler devrildi, elektrikler kesildi ve bazı işyerlerinin tabelaları yerle bir oldu.

ATATÜRK CADDESİ KAPATILDI

Dün görülen şiddetli fırtına nedeniyle öğlenden önce bir ara emniyet güçleri tarafından, Atatürk Caddesi geçici olarak trafiğe kapatıldı. Cadde ve sokaklarda çok az sayıda aracın seyir ettiği gözlenirken, insanların daha çok evlerinin camından ve balkonlardan fırtına manzarasını seyrettikleri görüldü.

VALİ UYARI YAPTI

Şiddetli lodos nedeniyle Vali Gül, televizyonlar aracılığı ile halka uyarıda bulunarak, ?Mecbur olmadıkça sokağa çıkmayın.?dedi.

HASAR TESBİTİ YAPILIYOR

Vali Gül, Bazı Kamu binalarıyla birlikte çok sayıda apartmanın çatılarının uçtuğunu da belirterek, AFAD ekipleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruşlarının hasar tesbit çalışması yaptığını ifade etti.

CAN KAYBI YOK

Çatıların her zaman uçma tehlikesi bulunduğuna da dikkat çeten Vali Gül, ?Sevindirici tarafı şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmamasıdır? dedi.

İLÇELERDE DE ETKİLİ OLDU     

Fırtınanın şehir merkezinin yanı sıra, Yıldızeli, Ulaş, Şarkışla, Gemerek ve Hafik ilçe merkezleri ve köylerinde de etkili olduğu belirtildi. Bu ilçelerde elektrik tellerinin kopması ve trafolarda meydana gelen arızalar nedeniyle uzun süre enerji kesintisi ortaya çıkarken, uzun süre yansıtıcılarında arızaya düşmesi sonucu telefon bağlantısının da kesildiği öğrenildi.

ŞARKIŞLA´DA 1 YARALI

Şarkışla Yukarı Mahallede bulunan Toplu konutların bir bloğundaki çatının fırtına nedeniyle kopan parçaları üzerine düşen 53 yaşındaki Gazi Yılmaz´ın hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

DUVARLAR YIKILDI

Zara´da Yeni Cami Mahallesi´nde çok sayıda evin çatısı uçarken, bazı evlerin bahçe dövarlarının yıkıldığı, Hafik gölünde de oluşan dalgalar nedeniyle göl kıyısındaki restoranlara ait masa ve sandalyelerin su içinde kaldığı bildirildi.

ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Gemerek´te de etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle çatılardan uçan parçaların çok sayıda aracın hasar görmesine neden olduğ, Yeniçubuk Demokrasi Meydanında yapılması planlanan 23 Nisan törenlerinin Anadolu Lisesi Spor salonuna kaydırıldığı kaydedildi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER