Yaşam

GÜRÜLTÜYE EYLEM PLANI

GÜRÜLTÜYE EYLEM PLANI

GÜRÜLTÜYE EYLEM PLANI
03-02-2017 08:37

NURETTİN ÇUKURYURT

        

         Belediye, Çevre Koruma Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa çalışmayla Gürültüye karşı eylem planı hazırlanarak, yürürlüğe konulacak ve şehirde gürültü kirliliğinin önüne geçilecek.

 

Belediye Encümen Salonu´nda önceki gün yapılan toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ve ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

TÜBİTAK tarafından hazırlanan Stratejik Plan, Çevre Mühendisi Deniz Sarı tarafından yapılan sunumla katılımcılara aktarılarak, gürültü kirliliği eylem planı hazırlanması için 18 ay çalışılacağı vurgulandı.

 

?GEREKLİ GÖRÜYORUZ?

Türkiye´de gürültü kirliliği sorununun gündeme gelmeye başlamasının olumlu bir durum olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Bazı şeylere yeni vakıf oluyoruz. Bu ülkemizin geliştiğinin göstergesidir. Gürültü kirliliği konusu Türkiye´de yeni yeni konuşulmaya başladı. Gerek TÜBİTAK´ın gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu konuya hassasiyet göstermesi son derece önemli. Çalışmayı Sivas adına çok gerekli görüyoruz. Hazırlanan stratejik planın tamamlanmış olması çok önemli bir adım, bundan dolayı TÜBİTAK´a teşekkür ediyoruz.?dedi.

 

18 AY SÜRECEK

Hazırlanacak eylem planı doğrultusunda, gürültü kirliliğinin sosyal yaşama etkisini azaltmak için özellikle bina ve eğlenceye yönelik iş yeri ruhsatlandırmalarında önemli bir kriter olarak değerlendirileceğini de söyleyen Başkan Aydın; ?Eylem planını 18 ay içerisinde en verimli şekilde hazırlayarak bundan sonraki adımlarımızı atarken, gerek imarla ilgili, gerek kentsel dönüşümde, gerekse eğlence tarzı binaların ruhsatlandırılmasında bize ışık tutacaktır.? dedi.

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER