Gündem

GÜVENİYORUZ UMUTLUYUZ

GÜVENİYORUZ UMUTLUYUZ

GÜVENİYORUZ  UMUTLUYUZ
23-12-2017 07:59

KONSEYE BAŞKANLIK ETTİ

 TOBB ikiz kulelerinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Sanayi Odaları Başkanlarının katıldığı Konsey toplantısına başkanlık eden Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, ekonomik göstergeleri değerlendirdi, ümitli olduklarını söyledi.

 Beste KURT

TSO Başkanı Osman Yıldırım ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirerek ?Son bir ay içinde güzel haberler aldık, ihracatımızı artırdık, büyümede dünya rekoru kırdık, ülkemize güveniyoruz, gelecekten umutluyuz? dedi.

TOBB ikiz kulelerinde önceki gün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Sanayi Odaları Başkanlarının katıldığı Konsey toplantısına başkanlık ettiği toplantıda, küresel terör örgütleriyle mücadele veren Türkiye´de ekonomiyi büyütmenin herkesin harcı olmadığını ifade ederek, gelecekten umutlu olduklarını vurguladı, ?Biz kendimize güveniyoruz. Ülkemize güveniyoruz? dedi.

REKOR KIRDIK

Konseyi yöneten Başkan Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, son bir ay içerisinde ekonomiden güzel haberler aldıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, ?İlk 10 ayda ihracatımızı yüzde 10´un üzerinde arttırdık. İhracatta rekor seviyelere doğru hızla ilerliyoruz. Diğer yandan ekonomimizi büyük bir hızla büyütüyoruz. 2017 yılı üçüncü çeyrekte büyümede bir dünya rekoru kırarak ekonomimizi yüzde 11,1 büyüttük. Böylece ilk 9 aylık büyüme oranımız da  yüzde7,4´e ulaştı. Yine istihdam alanında da dünya rekoru kırdık. Sadece son bir yıl içinde 1milyon 500 bin vatandaşımıza yeni iş imkanı sağladık. Ben buradan tüm özel sektörümüze, sanayicilerimize, şirketlerimize,  büyük emek ve alın teri harcayan çalışanlarımıza, işçilerimize teşekkür ediyorum.?dedi.

BAŞARININ SIRRI ORTAK AKIL

Türkiye´nin son yıllarda tarihin en zorlu küresel ve bölgesel sorunları ile boğuştuğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, ?Üç küresel terör örgütü ile aynı anda mücadele ediyoruz. 3,5 milyon savaş mağdurunu ülkemizde misafir ediyoruz. Böyle bir ortamda ekonomiye odaklanmak, ekonomiyi büyütmek herkesin harcı değil. Türkiye´den başka bir ülkenin bunu başarabileceğine inanmıyoruz.  Bu başarının altındaki en büyük etken de bu süreçte kamu-özel sektör olarak ortak aklı çalıştırmamız olmuştur. Zira son dönemde hayata geçen reformların tamamı istişareler sonucu ortaya çıkan kararlardan oluşuyor. O yüzden biz bu istişarelerin önemine yürekten inanıyoruz. Bu yaklaşımlarından dolayı da başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sn. Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bu anlayışla ülkemizi çok daha büyük hedeflere taşıyacağımıza inanıyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. Biz ülkemize güveniyoruz. Biz geleceğimizden umutluyuz? diye konuştu.

182 Ticaret ve Sanayi Odasızdan gelen konuları 10 başlık altında toparladıklarını daaçıklayan Yıldırım, Taşeron işçi düzenlemesi sonrası bu alanda faaliyet gösteren özel sektör firmalarının mağduriyeti, Bankaların kredi çağırmaları ve teminat değişiklikleri ile Teşvik sisteminin yenilenmesi ve yerel dinamiklerle ilgili görüşlerinin alınması için destek istedi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da, Türkiye´nin bu yıl beklenenden daha iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "İçeride ve dışarıda karşımıza çıkarılan her türlü sıkıntıya rağmen, Türkiye ekonomisi ve reel sektörümüz, sağlamdır, dinamiktir." dedi. Hisarcıklıoğlu firmaların finansman yükünün de arttığına işaret ederek, bu konularda reel sektöre destek verileceğine inandığını söyledi.?

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER