Eğitim

GÜZEL OKUDULAR KAZANDILAR

GÜZEL OKUDULAR KAZANDILAR

GÜZEL OKUDULAR KAZANDILAR
15-03-2019 07:35

Hayrullah AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları´nda İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin yıl dönümü anısına İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi. 4 öğrencinin finale kaldığı yarışmayı 11-B sınıfından Can Muhammed Ağdoğan kazandı.

Edebiyat Öğretmeni Tuğba Orhanlı koordinatörlüğünde hazırlanan yarışmada ilk olarak çeşitli kategorilerde elemeler yapıldı. Elemelerin ardından 9-C sınıfından Ozan Samet Çetin, 9-B sınıfından Nil Bensu Değer, 10-A sınıfından Osman Taha Avşar ve 11-B sınıfından Can Muhammed Ağdoğan finale kalmaya hak kazandı.

Düzenlenen final programında İstiklal Marşı okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Mehmet Akif Ersoy´un hayatı ve İstiklal Marşı´nın kabul edilişiyle ilgili bilgiler verildi.

Programda son olarak finale kalan öğrenciler İstiklal Marşı´nı en güzel şekilde okumak için yarıştı. Öğrencilerin performansının ardından jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Can Muhammed Ağdoğan birinci olmaya hak kazandı. Oylamanın ardından Can Muhammed Ağdoğan´a Mehmet Recai Toydemir Anadolu Lisesi Müdürü Abdülkadir Ünsal tarafından plaket ve hediye çeki takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER