Gündem

Rukiye Genç Toy TBMM'de Şems-i Sivasî'yi Andı

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, TBMM'de Sivas'ın önemli değerlerinden olan Şems-i Sivasî'yi ölümünün yıl dönümünde yad etti.

22-10-2024 18:36
SİVAS
Yunus BUDAKTAŞ
Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, Sivas'ın önemli bir değeri olan Şems-i Sivasî'yi Gazi Meclis'te ölümünün yıl dönümünde yâd etti.
Toy konuşmasında şunları ifade etti;
"Hepimizin hayatında güneş misali yolumuzu aydınlatan, yol açan rehberleri olmuştur. Tıpkı Türk-İslam tarihimizde yer alan üç şems gibi. Mevlana’nın dostu ve piri Şems-i Tebrizi, Fatih’in hocası Akşemseddin ve 3’üncü Mehmet’in yoldaşı Şems-i Sivasi. Her üçü de müderristir, muallimdir, mücahittir. Onları eserleri ve yetiştirdikleri insanlar ile bugünümüze ışık tutan güneşlerimiz olarak yâd ederiz.
Arapça, Farsça ve dini ilimlere vukufiyetiyle Şems’i Sivasî nam-ı diğer Kara Şems, Anadolu'da yetişen evliyânın büyüklerindendir. Çeşitli ilimlere dâir yazdığı manzûm ve nesir eserlerinden birçoğu yeniden derlenerek Valiliğimiz ve önceki dönem Ak Parti Belediyemiz tarafından neşredilerek milletimizin istifadesine sunulmuştur. 
Coğrafi güzellikleri, zengin gastronomisi ve kadim tarihi ile tam bir kültür başkenti olan Sultan Şehrimizin önemli bir değeri olan Şems-i Sivasî'yi vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum."

Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER