Dünya

HALEP´E 3 BİN TORBA UN

HALEP´E 3 BİN TORBA UN

HALEP´E 3 BİN TORBA UN
28-01-2017 08:11

Kent meydanında düzenlenen törene Vali Davut Gül, Memur-Sen Konfederasyonu İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, İHH Sivas Temsilcisi Ahmet Çakmak ve çok sayıda Memur-Sen üyesi katıldı.

Erhan CEYLAN/

Memur-Sen Konfederasyonu Sivas Temsilciliği´nin katkılarıyla düzenlenen 6 tır yardım kampanyası kapsamında kent meydanında uğurlama töreni düzenlendi.
Uzun süredir rejim güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Halep´te yaşanan drama kayıtsız kalmayan Memur-Sen İl Temsilciği İHH´nın eliyle yardım ulaştıracak.

?SİVASLI YARDIMLAŞMAYI BİLİR?

Törende konuşan Vali Davut Gül, İHH´nın coğrafyada yaptığı yardımları tüm Türkiye´nin bildiğini belirtti.
Sivaslıların her zaman yardımlaşmayı bilen insanlar olduğun da sözlerine ekleyen Gül, ?Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen peygamberin ümmetiyiz. İnanıyoruz ki Müslümanlar kardeştir. Memur-Sen ve İHH bu bilinçle dünyanın neresinde bir mazlum bir mağdur varsa yardım etmeye çalışıyor ve olabildiğince kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Biz İHH´nın bu coğrafyada yaptığı çalışmaları çok iyi biliyoruz. Tüm Türkiye, Sivas buna şahittir. Din, ırk, dil demeden masum ve mazlumun yanında oldu. Bu vesileyle de teşekkür ediyorum. Sivas´ımızda bugüne kadar Suriye´ye 300´ün üzerinde tır yardım gönderildi. Sivaslılara yardımseverliklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırseverlerden Allah razı olsun. İnşallah bu acılar bir an önce sona erer ve bu ihtiyaçlara gerek kalmaz. Ama ihtiyaç olduğunda da Sivaslı hayırseverler yardımlaşmayı bilen insanlar. Mutlaka elini uzatacaklardır? diye konuştu.

68´İNCİ TIR HALEP İÇİN YOLA ÇIKTI
İHH İl Temsilcisi Ahmet Çakmak ise İHH eliyle 68´inci tırın Sivas´tan yola çıktığını söyledi.
Son iki yılda Sivas İHH´nın Halep için düzenlediği çeşitli kampanyalarla mazlumların yanında olduğunu da söyleyen Çakmak, 6 tırın hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen Memur-Sen İl Temsilciliğine teşekkürlerini sundu.

?DÜNYA 3 MAYMUNU OYNUYOR?

Suriye´de sistematik bir şekilde gerçekleştirilen katliama dünyanın kayıtsız kaldığını söyleyen Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, Birleşmiş Milletler, Esed ve işbirlikçilerinin Halep´te gerçekleştirdiği katliam karşısında dünyanın üç maymunu oynadığını kaydetti.
Temiz, Memur-Sen´in 5 aşamalı eylem planından bahsederek, İHH ile birlikte gerçekleştirdikleri ?Halep´e yol açın? kampanyasıyla ilgili bilgiler verdi.
Yapılan konuşmaların ardından içerisinde 3 bin torba un ve ilaç bulunan 6 tır dualar eşliğinde yola çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER