Ekonomi

HAMSİ 12, LEVREK 30 Liraya çıktı

HAMSİ 12, LEVREK 30 Liraya çıktı

HAMSİ 12,  LEVREK 30  Liraya çıktı
11-02-2017 08:58

Gökhan KARA /

Marmara ve Karadeniz´e açılan balıkçılar az balıkla dönünce fiyatlar ilimizde de olumsuz etkilendi.

Perakende Sebze Halinde Hamsinin kilosu 12, istavrit 17-20, Barbun´da  40, Sarıkanat 30, ithal Somon 40 ve levreğin kilosu da 30 liraya yükselirken balık fiyatlarının artışına, denizden ağların boş gelmesinin neden olduğu ifade edildi.

Balıkçılar hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte fiyatların inmesini umut ediyor. Balıkçı Mehmet Karaman Karadeniz´de yeterli avla dönülememesi nedeniyle balık halinde fiyatların arttığını belirterek, "Havalar soğuyunca balıklar dibe doğru indi. Balıkçılar karaya az balıkla dönünce de  fiyatları yükseldi.  Palamut´un çok olması Hamsi ve İstavrit gibi balıkları kaçırıyor. Bundan dolayı Hamsi, İstavrit gibi balıklar çıkmıyor. Haftaya hava sıcaklarının yükselmesiyle balıkların daha çok çıkmasını bekliyoruz. Buda fiyatların düşmesine neden olacaktır? dedi.

Vatandaşlar ise ?2 kilo hamsiye 30 lira veremem.  Çok yüksek. Ancak çocuklar için bir kilo alabiliyorum. Fiyatların düşmesini istiyoruz, balık yemeyi çok seviyoruz ama bütçemiz zorlanıyor? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER