Yaşam

"HAMUR GİBİ YOĞURACAĞIZ"

"HAMUR GİBİ YOĞURACAĞIZ"

12-02-2019 07:58

Erhan CEYLAN/

Vali Salih Ayhan, lise öğrencileri ile bir araya geldi. Kültür, sanat ve edebiyat sohbetleri kapsımda Ziya Bey Kütüphanesi´nde hafta sonu buluştuğu gençlere deneyimlerinden bahseden Vali Ayhan, ?Biz sizi hamur gibi yoğuracağız. Milli Değerlerine bezenmiş, şuurlu gençler olarak hayata hazırlayacağız? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile şehirdeki çeşitli liselerde eğitim gören gençlerin katıldığı gençlik sohbetlerinde gençlerin hayatla, eğitimle ve gündemdeki konularla alakalı görüşlerini alan Vali Ayhan, gençlerden çok çalışmalarını istedi.

Vali Salih Ayhan, gençlerin üzerlerine düşen görevleri programlı, disiplinli ve samimiyet içerisinde yapmalarını isteyerek, ?Hizmet veren ile hizmet alan birbirini iyi tanıması lazım. Bizler tabanla yoğun bir irtibat halinde olarak beklentileri ve tabandaki heyecanı yüreğimize alıp, zihnimizde onu güzelce tasavvur ederek hizmete dönüştürmemiz lazım. Sivas´ta güzel bir sinerji oluşturmak istiyoruz. Biz sizi hamur gibi yoğuracağız. Milli değerlerine bezenmiş, şuurlu gençler olarak hayata hazırlayacağız. Eskiden bilgiye ulaşma kanalları çok azdı. Şimdi bilgilere çok daha kolay ulaşabiliyorsunuz. Doğru yerlerden doğru bilgilerle beslenmek en önemlisi? diye konuştu.

SOSYAL MEDYA UYARISI

İlimizde eğitime dair çok güzel işler yapacaklarını, 118 bin öğrenciye dokunacaklarını ve gençlerin doğru bilgileri bulabilmesi için imkanları seferber edeceklerini de vurgulayan Vali Ayhan, sosyal medya vurgusu yaparak açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

?Sosyal medyadan değil, gerçek mecralardan beslenmenizi istiyoruz. Kitaplarla haşır neşir olun, doğru bilgiyi takip edin. Bizde doğruları bulmanız için imkanları seferber edecek, kanalları açık tutacağız. Bütün dersleri 100 olup da asosyal bir öğrenci istemiyoruz. Hem hayatla, toplumla, değerlerimizle barışık olacak hem de dersleriyle. Öğrenci; yüzme de bilecek, kayak da bilecek, maça da gidecek. Bizim olan, bize yakışan güzel ve değerli olanın her şeyden haberdar olacak. Her şeyin bir şeyini, bir şeyin her şeyi bilecek. Sivas´ta bunu başaracağız.

KABUK KIRILIYOR

Şimdi konuştuğumuz ve belki de hayaliniz olan meslekler belki 5-10 yıl sonra olmayacak. Teknoloji çok hızlı ilerliyor ama insanı tanımaya ve insan sağlığına yönelik meslekler hiçbir zaman bitmez. Bütün ilimlerin merkezi insanın kendini tanımasıdır. Türkiye´nin son 15 yılda kabuğunu kırmaya başladı. Biz üniversitede iken çok sıkıntılar vardı. Kitap bulamazdık. Burslar 3-4 ay sonra yatardı. Türkiye´nin ciddi ekonomik sıkıntıları vardı. Sizler Türkiye´nin en refah dönemlerinde büyüdünüz. Çoğunuz yokluk görmedi. Sizin döneminizde ders kitapları masanızda hazır. Bizim zamanımızda kitabı 2-3 ay bulamazdık. Türkiye çok ciddi bir noktaya geldi. Şimdiki yurtlar 5 yıldızlı otel gibi. Bizim zamanımızda bunlar mümkün değildi. Türkiye her alanda kabuğunu kırdı. Özgüveni yüksek gençler oluştu. Bundan sonra gençler bunun kıymetini bilecek. Geçmişi iyi okuyacak. Geleceğe umutla bakacak.

BÜTÜN EVLERE KİTAP

Okumaya ve kitaba dair yeni bir proje içerisindeyiz. Bütün evlere kitap göndereceğiz. Çocukların kitapları okuduktan sonra neler anladığına dair mektup yazmasını isteyeceğiz ve bu mektupları kitaplaştıracağız.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER