Gündem

HATİPOĞLU´NA BÜYÜK İLGİ

HATİPOĞLU´NA BÜYÜK İLGİ

HATİPOĞLU´NA  BÜYÜK İLGİ
29-12-2017 07:56

 

 

Gökhan KARA /

Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Belediye´nin kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlediği Arapçası ?El Metin´ olan ?Fahrettin Paşa ve Medine isimli konferansla sevenleriyle buluştu.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, il protokolü, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük ilgi gösterilen konferansta Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu´nu dinlemek için gelenler salonda merdiven boşluklarını bile doldurunca, yer bulamayanlar için salonun dışına dev ekran kuruldu.

Prof. Dr. Hatipoğlu konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (S.A.V) sıfatlarından olan El-Metin (S.A.V) (sarsılmaz, kudret ve kuvvet sahibi)´den ve son günlerde gündeme gelen Fahrettin Paşa ve Medine Müdafaasını anlattı.

Peygamber Efendimizin yol gösterici olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, onun önderliğinden bahsederek ?Hazreti Ebubekirleri, Hazreti Ömerleri, Hazreti Osmanları, Hazreti Alileri, Hazreti Hasan ve Hüseyinleri bizlere sevdiren Hazreti Muhammed´dir? dedi.

Hatipoğlu, sohbetinde, İslam dininin hoşgörüsüne ve İslamiyetin kız çocuklarına bakışıyla, merhamet konularına da değinerek, salonda duygusal anlar yaşattı. 

Konferans sonunda Belediye Başkanı Sami Aydın Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu´na tablo hediye ederken, izleyenlerden bir çoğu Hatipoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirme telaşı yaşadı.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER