Gündem

HAYAT AĞACI´NIN 38. SAYISI TANITILDI

HAYAT AĞACI´NIN 38. SAYISI TANITILDI

HAYAT AĞACI´NIN 38. SAYISI TANITILDI
12-02-2020 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Ayhan´ın yanı sıra Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Hayat Ağacı Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri ile derginin yazar kadrosu katıldı. Şehrin kültür tarihine not düşmek üzere 15 yıl gibi uzun sayılabilecek bir sürede zaman zaman aksamalar görülse de derginin yayımlanmaya devam ediyor olmasının fevkalade önemli olduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan; ?Uzun yıllar, süreli yayın olarak yayın hayatını sürdürmesi vurgulanması gereken bir konudur. Geçmişten aldığı tecrübesinin üzerine yeni gelişmeleri, yeni konuları ve yeni kalemlerin katkılarını koyarak, daha uzun yıllar yayın hayatına devam etmesi de çok önemlidir. Bu nedenle 37. sayısından sonra, derginin yönetiminde değişiklik yapma gerektiği düşüncemiz, 38. sayıyla birlikte gerçekleşmiş oldu. Bu değişim tekdüzeliğin de önüne geçecektir. Aldığımız kararın yansımalarını ilerleyen sayılarda hep birlikte görecek, hep birlikte şehrin kültür ve edebiyat hayatına katkı sunmaya çalışacağız. Her kalem erbabının, her kelam ehlinin dergimizde yer alması da bu anlamda önemlidir. Derginin hem görsel tasarım hem de tematik çeşitlilik açısından yeniliğini fark edebiliyoruz? dedi.  

?38 Sayı Boyunca Verilen Emek Çok Büyük?

38 sayı boyunca Hayat Ağacı dergisinin yayımlanabilmesinde verilen emeğin öneminin çok büyük olduğunu belirten Ayhan, ?Başka şehirlerde bu kadar uzun süreye yayılan başka şehir kültür dergileri olmayabilir. Bunun bir başarı olabilmesi dergiyi çekip çevirenlerle ilişkilendirmek eksik bir değerlendirme olacaktır. Helva pişirmek bir maharettir; fakat unu, yağı, şekeri tedarik etmek daha ciddi bir mesuliyettir. Dergi, şehrin bir emaneti olarak, ilgili herkesi kucaklayabilecek bir yayın anlayışını hâkim kılacak ve yoluna devam edecektir.?

?Genişleyen Kalem Kadrosu?

Derginin yazar kadrosunun güçlendiğine dikkat çeken Vali Ayhan ?Bu sayıda tarih, coğrafya, turizm, edebiyat, kent sosyolojisi, mimari, çevre, musiki, sanat, sanat tarihi, arkeoloji, gastronomi, pedagoji, geleneksel sanatlar, monografi gibi geniş bir yelpazede yeni kalemlerin de katıldığı bir potpuri sunulmasını takdir ediyor, genişleyen bir kalem kadrosuyla şehrin kültürüne ve kültür tarihine sağladığı katkının daha gelişerek devamını beklediğimi belirtmek istiyorum. Derginin muhtevası hakkında konuşmayı ilgililerin yapmasını daha isabetli buluyorum. Ciddi bir emek ve mesainin ürünü olan bu çalışmada fikriyle, kalemiyle, desteğiyle yer alan herkese teşekkür ederim? diye konuştu.

Program, 38. sayıda yazısı bulunanların yazıları hakkında kısa bilgilendirmesi, dilek ve temenniler ile sona erdi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER