Gündem

HAYIRLI OLSUN

HAYIRLI OLSUN

HAYIRLI OLSUN
20-06-2018 07:59

Sivas´ın öncü sanayi kuruluşlarından, kısa adı ESTAŞ olan Eksantirik Sanayi ve Ticaret A.Ş.´nin 5 bin 500 metrekarelik kapalı alanda yapılan ikinci fabrikası dün yapılan törenle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıldı.

?SİVAS DA, ESTAŞ DA 3 KAT BÜYÜDÜ?

Bakan Yılmaz, Türkiye´nin son 16 yılda 3 kat büyüdüğünü hatırlatarak,  ?Sivas OSB´de 2002´de çalışan sayısı binin altında idi, bugün 7 bin 500 kişiye ulaştı.  Yani bu da demek oluyor ki 7 kat büyüdü, ESTAŞ´ta 300 kişi çalışırken şimdi binin üzerine çıktı, ESTAŞ´ta üç kat büyüdü. 2002´de 76 firma vardı, şimdi 220´nin üzerine çıktı. Firma sayısı da üç kattan fazla arttı. Sivas´ta büyüdü, çok önemli gelişmeler oldu?dedi.

?HEM ROBOTLAR, HEM DE 120 İŞÇİ

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ise, Vali Davut Gül´ün desteği ile OSB´de yeni bir parsel tahsis edilmesinden sonra bu fabrikayı kurmaya karar verdiklerini belirterek, ?Endüstri 4 uygulaması ile yılda 960 bin eksantirik üretimi yaparak tamamını ihraç edeceğiz. Robotların yanı sıra 120 personel çalışacak. Hedefimiz yılda 12 milyon dolar ihracata ulaşarak, hem ülkemize hem de Sivas ekonomisine katkıda bulunmaktır?dedi.

ERHAN CEYLAN/

                Sivas´ın öncü özel sektör kuruluşlarından ESTAŞ´ın ikinci fabrikası dün akşam sıralarında yapılan törenle açıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´nin her geçen dönem daha fazla büyüme rakamlarına ulaştığını, buna paralel olarak Sivas´ın da her alanda gelişme gösterdiğine dikkat çekerek, ?Sivas´ın kalkınması için elini taşın altına koyan tüm herkese teşekkür ederim. Bu fabrikamız Sivas´a hayırlı olsun. Özel sektörümüzün daha iyi noktalara gelmesi için çok önemli adımlar atıldı, teşvikler veriliyor?dedi.

                Organize Sanayi Bölgesi´nde uzun yıllardan beri faaliyet gösteren ve özel sektörün en önemli kuruluşlarından olan ESTAŞ´ın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin yaptığı konuşmada, Vali Davut Gül´ün OSB´de yeni bir parsel tahsis etmesinden sonra bu fabrikayı kurmaya karar verdiklerini belirterek, ?5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan ikinci fabrikamızda, robotlarla birlikte 120 kişi daha istihdam ederek, istihdam sayımızı bin kişinin üzerine çıkardık. Bu fabrikamız günümüz teknolojisinin kullanıldığı Endüstri4 uygulaması ile üretim yapan bir fabrikadır. Üretim kapasitesi  yıllık 960 bin adettir. Üretilen ürünlerin tamamı yurt dışına ihraç edilecek. Hedefimiz yıllık ihracatımızı 12 milyon dolara çıkarmaktır.?dedi.

                HEM REKABET, HEM İHRACAT

                Araçlarda kullanılan eksantirik mili üretimi yaptıklarını ve bu ürünleri yıllardan beri çok sayıda ülkeye ve dünyanın ünlü markalarının imalatçısı olan firmalara sattıklarını vurgulayan ESTAŞ Başkanı Timuçin, ?Hem üretim, hem ihracat, hem de dünyadaki birçok firmayla rekabet yapıyoruz. Ülke olarak yüksek teknolojiyi kullanarak, düşük maliyette kaliteli ürünleri yapmak için bizlere sunulan günümüzdeki son teknolojiyi kullanmak zorunda olduğumuzu vurgulamak istiyorum? dedi.

                HİNDİSTAN´A GİDİYOR

ESTAŞ´ın yeni fabrikasında üretilecek ilk ürünlerin yapılan bağlantı gereğince Hindistan´a ihraç edileceğini de açıklayan Başkan Timuçin, ?Bu fabrikamız Hindistan ve Çin gibi firmalar ile rekabet edebilecek güce sahip olmamızı sağlamıştır. İnşallah Sivas´ta ve ülkemizde ileri teknoloji ürünlerinin ihracını her geçen gün artırırız.? dedi.

                ?SİVAS DA 3 KAT BÜYÜDÜ?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da yaptığı konuşmada, ESTAŞ´ın Sivas´ın en teknolojik yatırımlarından birisi olduğunu belirterek, ?2002´de 300 kişi çalıyordu, şimdi binin üzerine çıktı. Dolayısıyla da Türkiye son 16 yılda üç kat büyüdü. 230 milyon dolar milli gelirden 850 milyar dolara çıktı. Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara yaklaştı. Her bakımdan Türkiye üç kat büyüdü ama Sivas´ta üç kat büyüdü.   Bunun en somut örneğini Organize Sanayi Bölgesi´nde 2002´de çalışan sayısı binin altında idi, bugün ise 7 bin 500 kişiyi buldu. Yani bu da demek oluyor ki 7 kat büyüdü ama ESTAŞ´ta 300 kişi çalışırken şimdi binin üzerine çıktı, ESTAŞ´ta üç kat büyüdü. 2002´de Organize Sanayi Bölgesi´nde sadece 76 firma vardı, şimdi 220´nin üzerine çıktı. Firma sayısı da üç kattan fazla arttı. Türkiye büyüyor, büyümenin de en somut yansıması istihdam kapısının oluşturulmasıdır. 2007 ile 2017 yılları arasında Türkiye´de oluşturulan istihdam sayısı OECD verilerine göre 7,5 milyon ama Türkiye 7,5 milyon istihdam oluştururken Avrupa Birliğine dahil 28 ülkenin toplam istihdamı 7 milyon 190 bin. Her yıl yaklaşık 1 milyon kişiye ekmek kapısı açtık. Önümüzdeki dönemde her yıl 2023´e varıncaya kadar 1 milyon insanımıza iş kapısı açacağız? dedi.

                ?4.0´A GEÇMEMİZ LAZIM?

 ?Türkiye´yi hep birlikte büyüteceğiz? diyen Bakan Yılmaz,  ?Biraz önce İsmail Bey de söyledi. Endüstri 4.0´a mutlaka gelmemiz lazım. Bu alanda hiç geri değiliz. Yeni yetişen nesil çok daha nitelikli, eğitimli ve hem de rekabetçi. Hem fiyatta rekabetçi, hem kalitede rekabetçi. Öyle olduğu için de Türkiye´nin ihracatı 36 milyar dolardan 160 milyar doların üzerine çıktı. Ne yapmamız lazım? Türkiye´yi 500 milyar dolarlık ihracat seviyesine getirmemiz lazım. Bunun için yüksek katma değerli ürünleri üretmemiz lazım. Bugün ESTAŞ´ın ürettiği bunlardan birisidir. ESTAŞ´ın bu tesisinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. ESTAŞ ailesine helalinden bol kazanç diliyorum? diye konuştu.

 

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER