Spor

Hayrettin Yerlikaya yeni yetenekleri futbola kazandırıyor

Hayrettin Yerlikaya yeni yetenekleri futbola kazandırıyor

Hayrettin Yerlikaya yeni yetenekleri futbola kazandırıyor
21-10-2022 07:00

Profesyonel kariyerine 1999-2000 sezonunda Sivasspor'da başlayan sol bek Hayrettin Yerlikaya, uzun yıllar takım kaptanlığı yaptı.

Futbol kariyerini 2013'te kırmızı-beyazlı ekipte noktaladıktan sonra bir süre Sivasspor'un altyapısında antrenör olarak görev alan 41 yaşındaki Yerlikaya, yeni yeteneklerin Türk futboluna kazandırılması amacıyla Yerlikaya Futbol Kulübünü kurdu.

Yerlikaya, Sivas'ta amatör olarak baÅŸladığı futbol hayatında uzun yıllar Sivasspor formasını giydiÄŸi için mutlu olduÄŸunu söyledi.

Hayalindeki futbol kulübünü kurmanın heyecanı içerisinde olduÄŸunu belirten Yerlikaya, "Yaklaşık 4 ay oldu ve ciddi yol aldığımızı düÅŸünüyoruz. Ä°nanılmaz keyifli gidiyor ve inanılmaz mutluyum. Çocuklarla çalışmak ve onlara bir ÅŸey öÄŸretiyor olmak keyif veriyor." dedi.

"Yetenekli çocuklarımız var"

Yeni kurulmuÅŸ bir kulüp olduklarını aktaran Yerlikaya, "Ä°yi çalışıyoruz, çocuklarımız da inanılmaz geliÅŸim saÄŸlıyor. Bu süreci iyi deÄŸerlendirdiÄŸimiz zaman iyi ÅŸeyler olacağını düÅŸünüyoruz. Yetenekli oyuncularımız var, onları Türk futboluna kazandırma anlamında elimizden geldiÄŸi kadar yardımcı olacağız." diye konuÅŸtu.

Yerlikaya, Sivas'ta altyapıdan yetiÅŸen çocukların Sivasspor'da oynamasını çok arzuladığını vurgulayarak, "Bu iÅŸin eÄŸitimini aldığımı düÅŸünüyorum, yaklaşık 15 yıllık da profesyonel hayatım var. Çocuklara, doÄŸrusu neyse onu aktarma adına hamlelerimizi ve antrenmanlarımızı yapıyoruz. Åžehirde bu yönde büyük bir eksiklik olduÄŸunu düÅŸünerek, bu hamleyi yaptım. Sivaslı çocuklara faydalı olma, katkı saÄŸlama anlamında uÄŸraşıyorum." ifadelerini kullandı.

Sivasspor altyapısında görev yaptığını ve eksikleri gördüÄŸünü anlatan Yerlikaya, belirlediÄŸi planları uygulayacağını dile getirdi.

"Amatör takım sayısı inanılmaz azalmış vaziyette"

Yerlikaya, Sivas'ta son dönemde tesisleÅŸmeyle amatör spora verilen öneme de dikkati çekerek, ÅŸunları söyledi:

"Çocuklara mümkün olduÄŸu kadar çim sahalarda çalışmanın daha keyifli, daha önemli olduÄŸunu söylüyorum. Gençlik ve Spor Ä°l Müdürümüze planlarımı ve fikirlerimi anlattığımızda inanılmaz destek verdi. SaÄŸ olsun tesisi bize tahsis etmesiyle çocuklara çok güzel bir ortam sunduÄŸumuzu düÅŸünüyorum. Sivas futbolu adına her geçen gün güzel ÅŸeyler yapılmaya baÅŸlandı. Ä°nÅŸallah bu devam eder. Amatör takım sayısı inanılmaz azalmış vaziyette ve inÅŸallah her geçen gün bu sayı artar. Elimizden geldiÄŸi kadar takım sayısını çoÄŸaltıp Sivas futboluna katkı saÄŸlarız."

Futbol kulübündeki çocuklardan Mehmet Han ise kendisine Hayrettin Yerlikaya'yı örnek aldığını belirterek, "Babam hep Hayrettin hocamızı anlatırdı. Ben de onun gibi bir futbolcu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Muhammet Yusuf Gün de futbola emek veren Hayrettin Yerlikaya'nın kulübünde oynamaktan mutluluk duyduÄŸunu dile getirerek, Sivasspor forması giymeyi hedeflediÄŸini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER