Yaşam

HAYVAN RAFEHI İÇİN CELEPLERE UYARI

HAYVAN RAFEHI İÇİN CELEPLERE UYARI

HAYVAN RAFEHI İÇİN CELEPLERE UYARI
27-01-2017 08:30

Erkan YILDIZ

Hayvanların alım-satım için nakledilmeleri durumunda, refahı ve korunmasıyla ilgili yönetmeliğe uyulması konusunda celeplere uyarıda bulunuldu.

Hayvancılıkla uğraşan ve celeplik yapan 28 kişinin katılımıyla İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde düzenlenen toplantıda, ?Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği? ile ?Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hakkında, Veteriner Hekim Alper Sönmez tarafından bilgiler verildi.

Hayvanların taşınmaları sırasında uygun ortamlarda ve belgeli araçlarla yapılabileceğini belirten Veteriner Hekim Sönmez, nakil öncesinden bitimine kadar geçen süre içinde uygulaması gereken planlamanın hayvan refahını ve korunmasını esas alarak nasıl yapılacağı, canlı hayvan ticareti yapmak isteyen yetiştiricilere sahip olan işletmelerin özellikleri, çalışma esnasında uyacakları hususlar ile satıcıların sorumluluk ve yükümlülüklerin anlatıldığını söyledi.

Bu amaçla hayvancılıkla ilgili mesleki süreçlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Gıda ve Yem Kanunu ile hayvan refahı ve alım satımı ile ilgili yönetmelikler başta olmak üzere uyulması gereken mevzuatlar içerir eğitim çalışmalarının sürdürüleceği kaydedildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER